Студент с отворено писмо до Владислав Горанов: Кога станахте толкова нагли?

0

Студентът от Свиленград Николай Чакъров изпрати писмо до редакционната ни поща, в което пита Владислав Горанов колко още корупционни схеми трябва да излязат на показ, за да поеме отговорност и да си подаде оставката. Публикуваме писмото без редакторска намеса. Заглавието е на редакцията.

Докога ще слушаме и гледаме министерските ви липси на компетенции? Колко корупционни схеми трябва да излязат на показ, за да се спрете, за да развиете поне елементарно чувство за отговорност? Не сме забравили за надвзетите субсидии. Не сме забравили „Апартаментгейт“. Не сме забравили теча на данни от НАП – между другото намерихте ли виновните или пак нещо не сте разбрал? Тогава, както и сега в положението ни на епидемични условия, пак не искахте да плащате обезщетения за нанесени вреди.

Как така не сте знаели, г-н министър на финансите, че г-н Васил Божков не е плащал? С чий подпис се приема отчета на Държавната комисия по хазарта? Или не можете да четете, или не разбирате под какво си слагате подписа, или някой 5 години многократно фалшифицира подписа Ви, или това си е чиста проба злоупотреба. Или нещо друго ще кажете по въпроса?

Знаете ли къде живеете, г-н Горанов, каква имуществена декларация сте подписали – или и това не знаете? Може би трябва да попитаме Кирил Домусчиев и Агенцията за финансова инспекция, която се предполага да е под контрола на финансовия министър – защо не плащате за обитаваното от вас жилище?

В нормалните правови държави след такива уличаващи факти следват дела и след тях виновният си понася последствията, а при нас след уличаващи факти следват оправдания и липса на последствия за виновните. Кога станахте толкова нагли и безочливи? Както се изразихте Вие самият, докато си говорите задочно с Божков: „Всеки български гражданин трябва да спазва закона, а не да бяга от институциите“. Вие да не би ей така, случайно, да бягате? Няма да е учудващо – хората са го казали: „Докато вятър не повее, гората не се люлее“.
Държавата ни не е за продан, но Вие сте!
Сега изясни ли ви се поне малко защо трябва да подадете оставка?
Автор: Николай Чакъров

Previous articleНАП издава ПИК за електронни услуги и по телефона
Next articleФонд подкрепя ресторанти след кризата с COVID 19

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...