Първа жертва на коронавирус в Хасково

0

Починал е 58-годишният мъж, настанен в болницата в Хасково с коронавирус, съобщиха от Националния щаб. Той беше приет на 4 април. Имал е придружаващи заболявания. Страдал е от ХОББ, диабет, астма и артериална хипертония.  С положителна проба в болницата са синът му, който се е завърнал от чужбина, и дъщеря му.

За още два нови случая на COVID-19 съобщават от областната администрация. Касае се за семейство, мъж на 72 години и жена на 66 години от Хасково. Съпрузите са настанени в инфекциозно отделение на МБАЛ-Хасково. Те не са пътували извън страната, но са били контактни с лица завърнали се от чужбина. Спазени са всички противоепидемични мерки, издирени са контактните с тях лица и са им връчени предписания за поставянето им под карантина.
„За пореден път призовавам жителите на област Хасково да спазват противоепидемичните мерки. Останете си вкъщи! Нека не пропиляваме постигнатото досега за овладяване на пандемията! Пазете себе си и хората около вас и бъдете здрави!“ – апелира Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова.

В Хасково вече има един починал, един оздравял и изписан от болницата, четирима са пред изписване.

Previous article148 000 защитни маски и ментета откриха на Капитан Андреево
Next articleПсихолог: Трудно е, защото нямаме хоризонт

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...