Общината въведе електронно плащане на данъци и такси

0

Община Свиленград предлага на всички физически лица възможност за плащане на данък върху превозно средство, данък върху недвижим имот и такса битови отпадъци чрез дигитален портфейл iCard, съобщават от администрацията. Мярката е въведена на 9 април и е във връзка с обявеното извънредно положение, както и с политиката за улесняване на гражданите чрез въвеждането на електронни услуги, поясняват от там. Мобилното приложение работи на мобилни устройства с Android и iOS, като поддържа и български език. Може да се изтегли безплатно от Google Play и App Store.

Плащането на местни данъци и такси директно от дигиталния портфейл се извършва в няколко стъпки. След влизането в iCard, се избира „Местни данъци и такси“ от менюто в горния ляв ъгъл. Следва да се посочи общината, към която имате задължения. Посочвате кой данък ще платите и дали ще го платите наведнъж или на вноски. Посочвате сметка, от която ще бъде извършено плащането и натискате бутона „Плати”. При успешно плащане ще получите имейл за потвърждение с детайли за превода.

С дигитален портфейл iCard на устройства с операционна система Android можете да проверите и да заплатите както своите задължения, така и задълженията на съсобственици и трети лица. В случай че искате да проверите и платите задълженията на друго лице, трябва да въведете неговото ЕГН и номер на партида или регистрационен номер на автомобил. Услугата се предоставя срещу такса от 0,50 лв. Повече информация за услугата можете да откриете на следния линк: https://icard.com/bg/taxes

Previous articleДопълнителни мерки за сигурност за Великденските празниците
Next article148 000 защитни маски и ментета откриха на Капитан Андреево

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...