Общината въведе електронно плащане на данъци и такси

0

Община Свиленград предлага на всички физически лица възможност за плащане на данък върху превозно средство, данък върху недвижим имот и такса битови отпадъци чрез дигитален портфейл iCard, съобщават от администрацията. Мярката е въведена на 9 април и е във връзка с обявеното извънредно положение, както и с политиката за улесняване на гражданите чрез въвеждането на електронни услуги, поясняват от там. Мобилното приложение работи на мобилни устройства с Android и iOS, като поддържа и български език. Може да се изтегли безплатно от Google Play и App Store.

Плащането на местни данъци и такси директно от дигиталния портфейл се извършва в няколко стъпки. След влизането в iCard, се избира „Местни данъци и такси“ от менюто в горния ляв ъгъл. Следва да се посочи общината, към която имате задължения. Посочвате кой данък ще платите и дали ще го платите наведнъж или на вноски. Посочвате сметка, от която ще бъде извършено плащането и натискате бутона „Плати”. При успешно плащане ще получите имейл за потвърждение с детайли за превода.

С дигитален портфейл iCard на устройства с операционна система Android можете да проверите и да заплатите както своите задължения, така и задълженията на съсобственици и трети лица. В случай че искате да проверите и платите задълженията на друго лице, трябва да въведете неговото ЕГН и номер на партида или регистрационен номер на автомобил. Услугата се предоставя срещу такса от 0,50 лв. Повече информация за услугата можете да откриете на следния линк: https://icard.com/bg/taxes

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...