Допълнителни мерки за сигурност за Великденските празниците

0

Храмовете остават отворени за Великден

Освен традиционните мерки, които полицията предприема по време на Великденските празници, тази година ще се следи и за спазване на противоепидемичните мерки. В специални срещи с органите на местната власт и администрацията са разяснени  конкретните дейности за осигуряване на безопасността по празниците, съобщават от полицията.

Храмовете остават отворени за Великден. Полицията провежда срещи със свещениците и се уточнява организацията на богослуженията. Ще се следи за спазване на дистанция между гражданите и недопускане струпването на групи от хора на едно място.

Полицията ще следи и за спазването на въведените ограничения по пропускателните пунктове на входно-изходните пътни артерии на градовете Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград, Тополовград и Ивайловград. Продължава и контролът, за да не се допуска събирането на граждани на определени места и тържища, на които се продават домашни животни.

Традиционно огнеборците в цялата страна проверяват  църковните храмове.     Акцент при проверките е поставен върху спазването на противопожарния режим, създаване на условия за успешна евакуация и състоянието на електрическите и отоплителните инсталации.

Previous articleЗадържан за наркотици и кражба остава в ареста
Next articleОбщината въведе електронно плащане на данъци и такси

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...