Допълнителни мерки за сигурност за Великденските празниците

0

Храмовете остават отворени за Великден

Освен традиционните мерки, които полицията предприема по време на Великденските празници, тази година ще се следи и за спазване на противоепидемичните мерки. В специални срещи с органите на местната власт и администрацията са разяснени  конкретните дейности за осигуряване на безопасността по празниците, съобщават от полицията.

Храмовете остават отворени за Великден. Полицията провежда срещи със свещениците и се уточнява организацията на богослуженията. Ще се следи за спазване на дистанция между гражданите и недопускане струпването на групи от хора на едно място.

Полицията ще следи и за спазването на въведените ограничения по пропускателните пунктове на входно-изходните пътни артерии на градовете Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград, Тополовград и Ивайловград. Продължава и контролът, за да не се допуска събирането на граждани на определени места и тържища, на които се продават домашни животни.

Традиционно огнеборците в цялата страна проверяват  църковните храмове.     Акцент при проверките е поставен върху спазването на противопожарния режим, създаване на условия за успешна евакуация и състоянието на електрическите и отоплителните инсталации.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...