Пишман крадците на 4 коли с обвинения

0

Четирима установени крадци на автомобили в Свиленград и Любимец са вече с обвинения, съобщават от прокуратурата. От информацията до медиите стават ясни и „перипетиите” на бандитите по време на кражбата на 4 автомобила и 1 велосипед.

На 4 април, любимчаните А.А., на 21 г. и Х.А, на 20 г., успяват да откраднат лек автомобил „Опел” от Любимец. След „удара”, те повикали другите двама и с откраднатата кола поели към Свиленград. Отново се „спрели” на Опел и тръгнали да се връщат с двете коли. На разклона за Сива река обаче, горивото на колите свършило и те били принудени да ги изоставят.

Върнали се пеш до Свиленград, където откраднали трети автомобил, за да изтеглят зарязаните. Не успяват и отново се връщат пеш до Свиленград, за да „намерят” по-голяма кола.

Видели паркиран микробус, марка „Рено“. Преценили, че с него ще могат да издърпат Опелите, като откраднали и него.  Качили се в микробуса и потеглили към близката бензиностанция в Свиленград, за да заредят с гориво, но били спрени от полицейски патрул за проверка на документите.

През това време обвиняемият А.А. успял да скочи от микробуса и да избяга. Откраднал колело, за да се прибере в Любимец, като е бил задържан от полицейските служители. 

Обвиняемият А.А. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура –Свиленград. Предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Другите трима обвиняеми са с мярка за неотклонение „подписка“. 

Previous articleАвария оставя без вода кв. Гебран и кв. Капитан Петко войвода
Next articleГрадският пазар ще заработи за производители при засилени мерки за сигурност

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...