Пишман крадците на 4 коли с обвинения

0

Четирима установени крадци на автомобили в Свиленград и Любимец са вече с обвинения, съобщават от прокуратурата. От информацията до медиите стават ясни и „перипетиите” на бандитите по време на кражбата на 4 автомобила и 1 велосипед.

На 4 април, любимчаните А.А., на 21 г. и Х.А, на 20 г., успяват да откраднат лек автомобил „Опел” от Любимец. След „удара”, те повикали другите двама и с откраднатата кола поели към Свиленград. Отново се „спрели” на Опел и тръгнали да се връщат с двете коли. На разклона за Сива река обаче, горивото на колите свършило и те били принудени да ги изоставят.

Върнали се пеш до Свиленград, където откраднали трети автомобил, за да изтеглят зарязаните. Не успяват и отново се връщат пеш до Свиленград, за да „намерят” по-голяма кола.

Видели паркиран микробус, марка „Рено“. Преценили, че с него ще могат да издърпат Опелите, като откраднали и него.  Качили се в микробуса и потеглили към близката бензиностанция в Свиленград, за да заредят с гориво, но били спрени от полицейски патрул за проверка на документите.

През това време обвиняемият А.А. успял да скочи от микробуса и да избяга. Откраднал колело, за да се прибере в Любимец, като е бил задържан от полицейските служители. 

Обвиняемият А.А. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура –Свиленград. Предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Другите трима обвиняеми са с мярка за неотклонение „подписка“. 

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...