„Общност Свиленград” набира доброволци и дарители

0

Граждани се обединяват в Общност Свиленград за набиране на доброволци, дарители и идеи как да се помогне на хора в нужда. В групата ще може да се публикува и полезна информация за коронавирус. Платформата е създадена и вдъхновена от идеята на Община Свиленград за набиране на доброволци. В интернет може да се намери на адрес svilengrad.info и във Фейсбук.

„Разширявайки тази идеята ние от Общност Свиленград създадохме платформа за борба по всички направления с настоящата криза”, пише в групата. „Независимо дали ще се регистрирате като доброволец или ще помогнете с дарение, вие се превръщате в застъпник на доброто и правите реална промяна в живота на някого. Всяко действие или идея могат да бъдат полезни. Като най-належаща дейност е подпомагането на възрастните членове на нашата общност, които често са самотни или трудноподвижни. Включете се и вие.”

Няколко доброволци вече са декларирали в платформата желанието си да помогнат. Счетоводна къща „МК Консулт“ предлага безплатни консултации /данъчни или счетоводни/, свързани с обезщетенията или попълването на декларации на хора в нужда.

Групата подкрепя и инициативата Обучение за всяко дете, в която се събират стари лаптопи или конфигурации застояващи по шкафове и тавани, които да бъдат предоставени на нуждаещи се деца.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...