„Общност Свиленград” набира доброволци и дарители

0

Граждани се обединяват в Общност Свиленград за набиране на доброволци, дарители и идеи как да се помогне на хора в нужда. В групата ще може да се публикува и полезна информация за коронавирус. Платформата е създадена и вдъхновена от идеята на Община Свиленград за набиране на доброволци. В интернет може да се намери на адрес svilengrad.info и във Фейсбук.

„Разширявайки тази идеята ние от Общност Свиленград създадохме платформа за борба по всички направления с настоящата криза”, пише в групата. „Независимо дали ще се регистрирате като доброволец или ще помогнете с дарение, вие се превръщате в застъпник на доброто и правите реална промяна в живота на някого. Всяко действие или идея могат да бъдат полезни. Като най-належаща дейност е подпомагането на възрастните членове на нашата общност, които често са самотни или трудноподвижни. Включете се и вие.”

Няколко доброволци вече са декларирали в платформата желанието си да помогнат. Счетоводна къща „МК Консулт“ предлага безплатни консултации /данъчни или счетоводни/, свързани с обезщетенията или попълването на декларации на хора в нужда.

Групата подкрепя и инициативата Обучение за всяко дете, в която се събират стари лаптопи или конфигурации застояващи по шкафове и тавани, които да бъдат предоставени на нуждаещи се деца.

Previous articleЕдната линейка на Спешна помощ за инфектирани с коронавирус
Next articleАвария оставя без вода кв. Гебран и кв. Капитан Петко войвода

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...