Едната линейка на Спешна помощ за инфектирани с коронавирус

0

Едната линейка на Спешната помощ в Свиленград е отделена за реакция при повиквания със симптоми на коронавирус, каза изпълняващият длъжността началник на ЦСМП д-р Казазян. Така се очаква да не се блокира обслужването на пациенти в общината, докато болният се извози до Инфекциозното отделение на МБАЛ Хасково. Това е процедурата до запълването на капацитета на областното болнично заведение. Редовно от РЗИ подават информация до спешните медици за адресите на поставените под карантина лица. Очаква се обаждането през личния лекар или 112 да дава информация в случай, че става дума за потенциално заразен.

Важно е пациентите да не спестяват истината и ако са имали контакт с някой, дошъл от чужбина да информират екипите на Спешна помощ, когато са повикани на адрес. Само един човек да излезе от екипа заради карантина, това ще постави на изпитание графика на спешните медици и обслужването на пациенти в общината, каза още д-р Казазян.

Масово медиците в Спешна помощ са в пенсионна възраст, а някои са с хронични заболявания и дори ТЕЛК решения, което ги поставя в рискова група. Никой от тях не е заявил, че няма да обслужва пациенти, заради коронавируса.

Шест екипа се „въртят” в Спешна помощ, за да покрият дежурствата. Здравните служители са снабдени с по 2 хирургични маски на смяна, дезинфектант, ръкавици. Еднократните престилки ще се използват възможно най-дълго. Снабдени са и с екипи за многократна употреба. Отделно персоналът на Спешна помощ се е снабдил и с маски от плат, за да покрие изискването за честата им смяна.

Дезинфекция на помещенията в Спешна помощ се извършва по четири пъти на ден. Дезинфекцират се апаратурата, линейката, коридора и стаите. В помещенията се допуска само по един пациент, за да се ограничат контактите.

Previous article45 акта и 63 предупредителни протокола съставени в Свиленград
Next article„Общност Свиленград” набира доброволци и дарители

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...