12 нарушения в Свиленград на забраната за събиране на открито

0

Един на съд за нарушаване на карантината

12 нарушения на забраната за струпване на хора са констатирани в Свиленград при вчерашните проверки, съобщават от полицията. Това е и най-големият брой нарушения, констатиран в град от областта. 8 са нарушителите в Харманли и 5 в Димитровград. В Тополовград и Ивайловград са издадени съответно 2 и 11 предупредителни протоколи. Общият брой на актовете е 25 акта, а на предупредителните протоколи – 13.

Проверките са били по паркове, междублокови пространства, детски площадки и пешеходни зони. Те са във връзка с разпоредените мерки на министъра на здравеопазването за противодействие разпространението на инфекциозното заболяване Covid-19.

30 пък са досъдебните производства за нарушена карантина, които се наблюдават от районните прокуратури в Хасковска област. Те са образувани за времето от 17 март 2020 г. до 31 март 2020 г. От тях 14 досъдебни производства се водят в Районна прокуратура – Димитровград, в Районна прокуратура – Хасково – 8, в Районна прокуратура – Харманли – 6, в Районна прокуратура – Свиленград – 1 и в Районна прокуратура – Ивайловград – 1. Делата се взети под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив.

След влезли в сила законодателни промени, наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

Previous article65 семейства досега са получили продукти от хранителната банка
Next articleПунктовете при Свиленград в „зеления коридор” за доставка на стоки

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...