65 семейства досега са получили продукти от хранителната банка

0

65 семейства до момента са получили продукти от хранителната банка, организирана в Свиленград. Тя беше създадена по инициатива на кмета арх. Анастас Карчев за подпомагане на нуждаещи се от града и селата. Събрани и раздадени бяха пакетирани и бутилирани хранителни продукти. Инициативата ще продължи, а местата за даряване остават сградата на администрацията и спортната зала.

Виж пълния текст на обръщението на кмета на община Свиленград:

Уважаеми съграждани,

благодаря на всички, които до момента се включиха в благотворителната акция за създаване на хранителна банка за нуждаещи се. Първите дарители са народни представители от региона, общински съветници от ГЕРБ, служители в Общинската администрация, местни НПО, фирми и граждани. Събраните хранителни продукти вече са раздадени на изпаднали в нужда хора от Свиленград и селата. До момента са подпомогнати 65 семейства и продължаваме. Всеки, който има възможност, може да се включи и да дари хранителни продукти, които се събират в сградата на общината и в Спортната зала.
С вашата активност показахме, че сме задружно общество, готово да се притече на помощ в момент на криза. Общата ни мобилизация е много важна, защото никой още не може да каже колко време ще продължи извънредната ситуация. Нуждаещите се от подкрепа ще стават все повече и ние трябва да сме готови. Нека всеки да поеме своята отговорност, за да не се проточи тази криза прекалено дълго и задълбочи тежко! Спазвайте всички указания на Националния оперативен щаб за хигиена и физическа дистанция! Пазете себе си и близките си! Останете здрави! Заедно ще се справим с всички трудности.

Благодаря ви!
Арх. Анастас Карчев
Кмет на Община Свиленград

Previous articleОтмениха задължителното носене на защитни маски
Next article12 нарушения в Свиленград на забраната за събиране на открито

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...