65 семейства досега са получили продукти от хранителната банка

0

65 семейства до момента са получили продукти от хранителната банка, организирана в Свиленград. Тя беше създадена по инициатива на кмета арх. Анастас Карчев за подпомагане на нуждаещи се от града и селата. Събрани и раздадени бяха пакетирани и бутилирани хранителни продукти. Инициативата ще продължи, а местата за даряване остават сградата на администрацията и спортната зала.

Виж пълния текст на обръщението на кмета на община Свиленград:

Уважаеми съграждани,

благодаря на всички, които до момента се включиха в благотворителната акция за създаване на хранителна банка за нуждаещи се. Първите дарители са народни представители от региона, общински съветници от ГЕРБ, служители в Общинската администрация, местни НПО, фирми и граждани. Събраните хранителни продукти вече са раздадени на изпаднали в нужда хора от Свиленград и селата. До момента са подпомогнати 65 семейства и продължаваме. Всеки, който има възможност, може да се включи и да дари хранителни продукти, които се събират в сградата на общината и в Спортната зала.
С вашата активност показахме, че сме задружно общество, готово да се притече на помощ в момент на криза. Общата ни мобилизация е много важна, защото никой още не може да каже колко време ще продължи извънредната ситуация. Нуждаещите се от подкрепа ще стават все повече и ние трябва да сме готови. Нека всеки да поеме своята отговорност, за да не се проточи тази криза прекалено дълго и задълбочи тежко! Спазвайте всички указания на Националния оперативен щаб за хигиена и физическа дистанция! Пазете себе си и близките си! Останете здрави! Заедно ще се справим с всички трудности.

Благодаря ви!
Арх. Анастас Карчев
Кмет на Община Свиленград

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...