Носенето на защитни маски стана задължително

0

Носенето на защитни маски на всички обществени места, независимо дали са на закрито или открито,  става задължително. Това нареди министърът на здравеопазването Кирил Ананиев в нова заповед днес. В нея се посочва още, че мярката се предприема с цел спиране разпространението на заразата от коронавирус.

Контролът за спазването на мярката ще се осъществява от МВР и новата заповед ще бъде съобщена на областната управа на градовете.

Според заповедта на здравния министър всяко забавяне ще причини значителни, включително непоправими вреди за живота и здравето на хората.

Това е поредната нова мярка, която се предприема от правителството, за да се прекрати разпространението на заразата. Днес по време на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб дори се заговори за нова мярка за излизане от домовете – само с SMS, каквато е практика в момента в Гърция.

По темата за разходките и как това ще се отрази на бюджета председателят на Щаба беше категоричен: „Можем да излизаме веднъж на три дни до магазина, ако се наложи до аптеката, или ако отиваме на работа. Но какво значи да се разхождаме навън, когато светът пламти като пожар?“.

Previous articleСамотата ни разболява
Next articleОтмениха задължителното носене на защитни маски

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...