Свиленградчанин поде инициатива за подкрепа срещу коронавирус

0

Свиленградчанин поде инициатива за подкрепа срещу коронавирус. Николай Чакъров и група студенти работят неуморно от миналата седмица, като се опитва да създадат обща интернет група в социалната мрежа Фейсбук. Идеята е в нея да се събере възможно най-много информация от официалните институции в цялата страна и от граждани. Целта на групата е подкрепа, превенция срещу коронавируса и преодоляване на последствията от социалната изолация.

„Свързал съм се с всички области и кметове, БЧК, също и със студенти от медицинските факултети, разказва Николай. Идеята е всички да обявяват на едно място къде и за какво има нужда от доброволци, за да може да помогнем на възможно най-много хора, тъй като  ситуацията може да се задържи до месец май.”

Николай се е свързал още с Дружеството на психолозите и частни лица, практикуващи професията, които предоставят безплатно помощта си за времето на извънредното положение. Техните телефони също са публикувани. Ще бъдат публикувани и телефони на педиатри от различни градове, за да се избегнат по-сериозни последствия при заболяване на деца. Изведен е и каталог с всички телефони за помощ, които Николай и приятелите му успяват да намерят.

Той призовава институциите да се включат в групата с актуална информация, информация за телефони за помощ, при нужда от доброволци и др. Николай предлага още всяка област да излъчи по един човек, който да помага с информация къде от какво има нужда.

„Идеята е хората да знаят, че има къде и кой да им помогне, за да избегнем нещо по-лошо”, обобщава Николай Чакъров.

Николай е от Свиленград, студент е по Международни икономически отношения. Живее в София.

Това е линк към групата https://www.facebook.com/groups/255776932100074/

Previous articleПърви случай на коронавирус в Хасковска област
Next articleБизнесът в Свиленград парализиран заради коронавируса

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...