Свиленградчанин поде инициатива за подкрепа срещу коронавирус

0

Свиленградчанин поде инициатива за подкрепа срещу коронавирус. Николай Чакъров и група студенти работят неуморно от миналата седмица, като се опитва да създадат обща интернет група в социалната мрежа Фейсбук. Идеята е в нея да се събере възможно най-много информация от официалните институции в цялата страна и от граждани. Целта на групата е подкрепа, превенция срещу коронавируса и преодоляване на последствията от социалната изолация.

„Свързал съм се с всички области и кметове, БЧК, също и със студенти от медицинските факултети, разказва Николай. Идеята е всички да обявяват на едно място къде и за какво има нужда от доброволци, за да може да помогнем на възможно най-много хора, тъй като  ситуацията може да се задържи до месец май.”

Николай се е свързал още с Дружеството на психолозите и частни лица, практикуващи професията, които предоставят безплатно помощта си за времето на извънредното положение. Техните телефони също са публикувани. Ще бъдат публикувани и телефони на педиатри от различни градове, за да се избегнат по-сериозни последствия при заболяване на деца. Изведен е и каталог с всички телефони за помощ, които Николай и приятелите му успяват да намерят.

Той призовава институциите да се включат в групата с актуална информация, информация за телефони за помощ, при нужда от доброволци и др. Николай предлага още всяка област да излъчи по един човек, който да помага с информация къде от какво има нужда.

„Идеята е хората да знаят, че има къде и кой да им помогне, за да избегнем нещо по-лошо”, обобщава Николай Чакъров.

Николай е от Свиленград, студент е по Международни икономически отношения. Живее в София.

Това е линк към групата https://www.facebook.com/groups/255776932100074/

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...