Удължават ограничителните мерки заради коронавирус до 12 април

0

Дистанционното обучение за учениците също остава в сила до края на извънредното положение

Удължава се срокът на действие на ограничителните мерки, които изтичат на 29 март. Те ще останат в сила до края на извънредното положение, което е до 12 април. Това гласи заповедта на здравния министър Кирил Ананиев.

Продължава забраната за посещения в ресторанти, барове, питейни заведения и игрални и спортни зали, както и големи търговски центрове. В моловете може да работят само аптеките, хранителните магазини, банковите и застрахователните офиси, а ресторантите могат да обслужват клиенти само чрез доставки. Всички останали магазини, извън големите търговски центрове, могат да работят, но при строги мерки за дезинфекция и обслужване на клиенти.

Затворени остават и университетите, училищата, детските градини и яслите. За училищата просветният министър Красимир Вълчев предупреди преди няколко дни. Днес той отхвърли възможността за нулева учебна година.

До 29 март се забранява провеждането на всякакъв вид масови мероприятия, включително спортни, културно-развлекателни и научни.

Друга част от мерките, които бяха допълнително въведени, са в сила „до изричната им отмяна“. Това са забраната за движение между областните центрове освен по изрични причини, посещение на паркове,спортни и детски площадки, както и т.нар. коридор за пазаруване от хора над 60 години в хранителните магазини и аптеките.

Всички, влизащи в България от чужбина, ще бъдат поставяни под 14-дневна карантина.

Previous articleВ Свиленград започна благотворителна кампания за набиране на храни
Next articleГорещ телефон за въпроси за обезщетенията за безработица откриха от НОИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...