Издирват 19-годишна, нарушила карантината

0

Общо 5 са делата в областта за нарушаване на карантинните мерки

19-годишна жена от Любимец, завърнала се от чужбина, е нарушила мерките за карантина и е напуснала дома си, съобщават от полицията. В момента тя се издирва. Срещу нея е образувано досъдебно производство, което се гледа от Районна прокуратура Свиленград.

Общо 5 досъдебни производства за нарушаване на карантинните мерки през почивните дни са образували от Областната дирекция на полицията. Районната прокуратура в Хасково наблюдава досъдебно производство срещу 25-годишен мъж, завърнал се от чужбина, който напуснал дома си и отишъл на риболов.

Районна прокуратура – Хасково наблюдава досъдебно производство за това, че на 22 март 2020 г., 25-годишен мъж, който се върнал от чужбина, е нарушил мерките, издадени против разпространението или появяването на заразна болест по хората във връзка с усложняващата се епидемична обстановка. Той напуснал дома си и отишъл на риболов, като бил проверен от полицейски служители и върнат в жилището си в хасковско село.

Районна прокуратура – Харманли наблюдава досъдебно производство за това, че 59-годишна жена, завърнала се от чужбина, е нарушила задължителните мерките за карантина, предписани от РЗИ, и е заминала за Брюксел, Белгия.  В Районна прокуратура – Харманли е образувано и бързо производство за това, че  49-годишен мъж нарушил карантината, предписана му от РЗИ на 19 март 2020 г, като е бил проверен от полицейски служители и върнат в дома си в гр. Харманли.

Районна прокуратура – Ивайловград  наблюдава досъдебно производство за това, че 41-годишен мъж, който бил под карантина след завръщане от чужбина, е нарушил разпоредбите и бил засечен да се разхожда в града, като е бил върнат в дома си от полицейски служители.

Делата за неспазването на карантината са взети под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор.  Според закона неспазването на карантинния период, предписан от РЗИ, може да доведе до наказание лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лева.

ОДМВР Хасково призовава жителите на областта, строго да спазват задължителната карантина, за да не попаднат под наказателно преследване.  С направените изменения в Наказателния кодекс са предвидени по-тежки санкции за нарушаването на мерки, свързани с разпространението на епидемията. Това е отговорност както към себе си, така и към останалите.

Previous articleЗабраниха разходките в парка и пътуванията заради коронавируса
Next articleГърция затвори и пункт Капитан Петко войвода при Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...