Забраниха разходките в парка и пътуванията заради коронавируса

0

От тази нощ се забранява посещението на паркове, градски градини, детски, спортни площадки и други обществени места. Новите рестриктивни мерки се въвеждат в България със заповед на здравния министър с цел предотвратяване на разпространението на коронавируса.

На хората до 60-годишна възраст се забранява да посещават хранителни магазини и аптеки от 8:30 до 10:30 часа. През това време ще пазаруват по-възрастните хора, които са и най-застрашени от коронавирус.

От тази нощ се забранява и пътуването към и от областните градове без основателни причини. На входовете и изходите ще бъдат изградени контролно-пропускателни пунктове за проверка на пътуващите. Ще се пропускат само пътуващи за лечение, за работа или които се прибират вкъщи. Това ще се удостоверява със служебни бележки от работодатели, от лекари и документ за самоличност.

Днес в страната бяха регистрирани 17 нови случая на коронавирус. 13 са в София, а 4 – в град Добрич. Така общо заразените вече са 129.

В Свиленград под 14-дневна карантина са поставени 18 души, прибрали се от страни с различна степен на разпространение на заразата, по данни на оперативния щаб в общината. За спазването й ще следи полицията.

Previous articleС 10 дни се удължава срокът за плащане на ток за битови клиенти
Next articleИздирват 19-годишна, нарушила карантината

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...