Интензивен трафик на Капитан Андреево

0

Интензивен трафик на граничен пункт Капитан Андреево, съобщават от Гранична полиция. Подобна е ситуацията и на другия граничен пункт с Турция – „Лесово”. Данните са към 6.00 часа.

Във връзка с епидемиологичната обстановка, на влизане в Турция на ГКПП Капъкуле турските власти са монтирали термокамера за измерване на температурата на влизащите пътници. Това може да доведе до забавяне на преминаването в посока Турция. По решение на турските власти временно е преустановено движението на международния бърз влак България – Турция.

На границата с Република Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

От 8 ч. на 12.03.2020 г. до второ нареждане, временно е преустановeно преминаването на лица и МПС през сръбските пунктове, съпределни на ГКПП „Олтоманци“, ГКПП „Стразимировци“ и ГКПП „Брегово“. Трафикът за и от Сърбия се пренасочва към ГКПП „Калотина“ и ГКПП „Връшка чука“.
Въведена е временна забрана за влизане на територията на Република Сърбия на чужди граждани, пристигащи от Италия, Китай, Южна Корея, Иран и Швейцария. Забраната се отнася за всички пътуващи, включително и транзитно преминаващите през Сърбия чужди граждани.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

По информация на северномакедонските гранични власти, от 13.03.2020 г. Република Северна Македония е взела решение временно да не допуска на своя територия чужди граждани, които идват от рисковите в епидемиологично отношение дестинации Италия, Китай, Южна Корея, Иран, Франция, Германия и Испания.

На границата с Румъния на ГКПП „Видин-Дунав мост“ трафикът е интензивен за товарни автомобили и в двете посоки.

Чуждите граждани, включително и български, пътуващи за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, независимо от типа транспорт, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна карантина. Товарните превози над 3,5 тона са освободени от наложените ограничения на движението. Гореспоменатите мерки и ограничения ще се прилагат и върху морските и речните превози.
Поради технически причини фериботът на ГКПП „Свищов-Зимнич“ е преустановил работа до отстраняване на повредата.

На границата с Република Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...