Интензивен трафик на Капитан Андреево

0

Интензивен трафик на граничен пункт Капитан Андреево, съобщават от Гранична полиция. Подобна е ситуацията и на другия граничен пункт с Турция – „Лесово”. Данните са към 6.00 часа.

Във връзка с епидемиологичната обстановка, на влизане в Турция на ГКПП Капъкуле турските власти са монтирали термокамера за измерване на температурата на влизащите пътници. Това може да доведе до забавяне на преминаването в посока Турция. По решение на турските власти временно е преустановено движението на международния бърз влак България – Турция.

На границата с Република Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

От 8 ч. на 12.03.2020 г. до второ нареждане, временно е преустановeно преминаването на лица и МПС през сръбските пунктове, съпределни на ГКПП „Олтоманци“, ГКПП „Стразимировци“ и ГКПП „Брегово“. Трафикът за и от Сърбия се пренасочва към ГКПП „Калотина“ и ГКПП „Връшка чука“.
Въведена е временна забрана за влизане на територията на Република Сърбия на чужди граждани, пристигащи от Италия, Китай, Южна Корея, Иран и Швейцария. Забраната се отнася за всички пътуващи, включително и транзитно преминаващите през Сърбия чужди граждани.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

По информация на северномакедонските гранични власти, от 13.03.2020 г. Република Северна Македония е взела решение временно да не допуска на своя територия чужди граждани, които идват от рисковите в епидемиологично отношение дестинации Италия, Китай, Южна Корея, Иран, Франция, Германия и Испания.

На границата с Румъния на ГКПП „Видин-Дунав мост“ трафикът е интензивен за товарни автомобили и в двете посоки.

Чуждите граждани, включително и български, пътуващи за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, независимо от типа транспорт, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна карантина. Товарните превози над 3,5 тона са освободени от наложените ограничения на движението. Гореспоменатите мерки и ограничения ще се прилагат и върху морските и речните превози.
Поради технически причини фериботът на ГКПП „Свищов-Зимнич“ е преустановил работа до отстраняване на повредата.

На границата с Република Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Previous articleСвиленград чества Освобождението на България
Next articleУчилищата в Свиленград на дистанционно обучение заради коронавирус

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...