Висока избирателна активност в Свиленград. 34,42% гласували до 12.00 часа

0

Висока избирателна активност към 12.00 часа регистрираха от Общинската избирателна комисия в Свиленград. До този час гласувалите са 34,42% или 6551 души. Активността в Свиленград беше висока и към 10.00 часа. С близо 20% гласували община Свиленград стана най-активна в Хасковска област до този час. До 10.00 часа 18,35% бяха гласувалите в Минерални бани, следвани от 16,81% в Симеоновград. Най-ниска е била избирателната активност в Димитровград, където бяха гласували 8,62%.

Ако тенденцията се запази, твърде вероятно е Свиленград да отбележи рекорден вот. Заради вчерашния празничен Димитровден се очаква избирателната активност да се повиши още по-късно през деня.

Днес гласуваме за кмет, общински съветници и кметове на кметства. 14 са листите за общински съветници. Осем са кандидатите за стола на градоначалника. Преди обяд повече от кандидатите за кмет на община Свиленград дойдоха до изборните урни, за да гласуват.

Точно в 9.43 в една от секциите в СУ „Д-р Петър Берон” гласува архитект Анастас Карчев. „Гласувах за проекта на живота ми, за Свиленград”, каза кандидатът за кмет.

Стамо Димитров гласува в една от секциите на ПГССИ „Христо Ботев”. „Гласувам за промяна на статуквото в община Свиленград и за по-добро бъдеще за младите хора”, каза Димитров, който също дойде със семейството си.

В същата секция правото си на вот упражни и Нина Пехливанова. „Днес гласувах за това свиленградчани да решаваме заедно проблемите на града и общината”, каза тя.

Екип на Нова телевизия снима Милко Калайджиев, който гласува в ОУ „Иван Вазов”. Първо певецът отиде да гласува в червеното училище. Там обаче обясниха, че за миналите избори – за европарламент, секциите са увеличени, за да не се образуват опашки.

„Аз гласувах, защото вярвам, че всеки глас е важен, а младите, образовани и независими хора имат място в управлението на Община Свиленград“, каза кандидатът за кмет Любомир Апостолов, който гласува в 4-та секция в ОУ „Иван Вазов“.

Previous articleДнес избираме кмет и общински съветници
Next articleДо 17.30 часа: Избирателната активност в община Свиленград е 57%

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...