„Банкерско” вино стана номер едно

0

Дама влезе в класацията на домашните вина с мавруд и мерло

Виното на Стефан Попов получи приза за най-добро домашно вино в тазгодишния конкурс, посветен на божествената напитка. Кредитният инспектор в тукашен клон на голяма банка вдигна 120-литровото буре, което получи като награда за качественото мерло, което тази година е привърнал в червен елексир.

Мерак и хубаво грозде, и става хубаво вино, каза Стефан Попов, който участва в конкурса за пореден път, и вече има едно спечелено буре.

Тази година хубавите вина наистина са рядкост, заради дъждовете, каза и Иван Андреев, който обяви победителите в компанията на други представители на Ротари клуб Свиленград и на най-голямото шато край Свиленград – Катаржина.

Поради тази причина и кандидатите в конкурса, организиран вече за 13-ти път от Ротари клуб Свиленград са доста по-малко. За разлика от други години, когато са участвали по 50-60 вина, сега кандидатите за приза са били едва 17, обясниха от журито.

Дамското присъствие тази година обаче беше осезателно. Соня Димитрова грабна второто място и 60-литровото буре. Освен мерлото, което получи почетното второ място, тя се класира и на пета позиция с елексир от мавруд.

Третото място беше присъдено за розето на Александър Александров, а четвъртото място заслужи бялото вино на Стефан Ганев.

Събитиете се проведе на коледния базар. Музикалният съпровод беше на оркестър Димитровград, а за доброто настроение помогнаха и димящите скари и кръшните хора.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...