„Банкерско” вино стана номер едно

0

Дама влезе в класацията на домашните вина с мавруд и мерло

Виното на Стефан Попов получи приза за най-добро домашно вино в тазгодишния конкурс, посветен на божествената напитка. Кредитният инспектор в тукашен клон на голяма банка вдигна 120-литровото буре, което получи като награда за качественото мерло, което тази година е привърнал в червен елексир.

Мерак и хубаво грозде, и става хубаво вино, каза Стефан Попов, който участва в конкурса за пореден път, и вече има едно спечелено буре.

Тази година хубавите вина наистина са рядкост, заради дъждовете, каза и Иван Андреев, който обяви победителите в компанията на други представители на Ротари клуб Свиленград и на най-голямото шато край Свиленград – Катаржина.

Поради тази причина и кандидатите в конкурса, организиран вече за 13-ти път от Ротари клуб Свиленград са доста по-малко. За разлика от други години, когато са участвали по 50-60 вина, сега кандидатите за приза са били едва 17, обясниха от журито.

Дамското присъствие тази година обаче беше осезателно. Соня Димитрова грабна второто място и 60-литровото буре. Освен мерлото, което получи почетното второ място, тя се класира и на пета позиция с елексир от мавруд.

Третото място беше присъдено за розето на Александър Александров, а четвъртото място заслужи бялото вино на Стефан Ганев.

Събитиете се проведе на коледния базар. Музикалният съпровод беше на оркестър Димитровград, а за доброто настроение помогнаха и димящите скари и кръшните хора.

Previous article3 в 1: Стар поливен канал решава проблем с наводнения и става гребна база
Next articleБезпрецедентен щурм на бежанци през границата

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...