Спокойна нова година и опашки пред лекарските кабинети днес

0

Болничните вече само по електронен път

Сравнително спокойна нова година в спешното. Такава е равносметката след почивните празнични дни. Само един случай на пострадал от ракета са регистрирали спешните медици, а случаите на лошо препиване са били четири.

Звездните фойерверки в новогодишната нощ са докарали един пациент в спешното, но случаят не е заради гръмнала пиратка, а е причинен от ракета. Тя е избухнала и се е насочила към лицето на пострадалия, слава богу, без да причини сериозни и трайни наранявания.

Празничното препиване с по-силен концентрат пък е донесло средно тежка интоксикация на 4-ма души. Сред тях и 17-годишна девойка. Не се е наложило обаче да бъдат хоспитализирани, а се е стигнало само до реанимация в спешна помощ.

По празниците по-малко хора от обичайното за това време на годината са стигнали до спешния център заради прекаляване с храна. Гастритите и колитите също са били по-малко в сравнение с друга година.

Като вероятно обяснение лекарите посочват или по-малкото хора, останали в града или че коледната и новогодишната трапеза не са били особено обилни.

В първия работен ден обаче, в поликлиниката не можеше да се каже, че няма хора. Пред кабинетите на джипита и специалисти имаше опашки. След дългата почивка и на медиците, дойде ред на прегледи, направления и изследвания. И на новите електронни болнични, които се изпращат дирекно в НОИ.

Системата се въвежда от днес, но едва десетина пациенти на хирургичния кабинет успяват да се „вредят”, заради срив.

Има проблем, нормално е, все пак е за пръв ден, казаха от там. Ако утре го преодолеем, ще можем да кажем, че е малък, каза д-р Петров.

Други лекари пък са имали проблеми с електронните подписи.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...