Спокойна нова година и опашки пред лекарските кабинети днес

0

Болничните вече само по електронен път

Сравнително спокойна нова година в спешното. Такава е равносметката след почивните празнични дни. Само един случай на пострадал от ракета са регистрирали спешните медици, а случаите на лошо препиване са били четири.

Звездните фойерверки в новогодишната нощ са докарали един пациент в спешното, но случаят не е заради гръмнала пиратка, а е причинен от ракета. Тя е избухнала и се е насочила към лицето на пострадалия, слава богу, без да причини сериозни и трайни наранявания.

Празничното препиване с по-силен концентрат пък е донесло средно тежка интоксикация на 4-ма души. Сред тях и 17-годишна девойка. Не се е наложило обаче да бъдат хоспитализирани, а се е стигнало само до реанимация в спешна помощ.

По празниците по-малко хора от обичайното за това време на годината са стигнали до спешния център заради прекаляване с храна. Гастритите и колитите също са били по-малко в сравнение с друга година.

Като вероятно обяснение лекарите посочват или по-малкото хора, останали в града или че коледната и новогодишната трапеза не са били особено обилни.

В първия работен ден обаче, в поликлиниката не можеше да се каже, че няма хора. Пред кабинетите на джипита и специалисти имаше опашки. След дългата почивка и на медиците, дойде ред на прегледи, направления и изследвания. И на новите електронни болнични, които се изпращат дирекно в НОИ.

Системата се въвежда от днес, но едва десетина пациенти на хирургичния кабинет успяват да се „вредят”, заради срив.

Има проблем, нормално е, все пак е за пръв ден, казаха от там. Ако утре го преодолеем, ще можем да кажем, че е малък, каза д-р Петров.

Други лекари пък са имали проблеми с електронните подписи.

Previous articleБезпрецедентен щурм на бежанци през границата
Next articleАтанас Димитров хвана кръста на Богоявление

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...