Комедия с Искра Радева, приказки с Иво Сиромахов и концерт на Георги Христов за Празника на Свиленград

0

С богата програма ще бъде отбелязан Празникът на Свиленград – 5 октомври. Събитията вече започнаха и ще продължат до 7 октомври.

Искра Радева, Мария Статулова и Ивайло Калоянчев идват във вторник, 24 септември, с култовата българска комедия „Женско царство”. Тя ще бъде в читалището, от 18.30 часа.

490 години от построяването на стария мост, символа на града, ще бъдат отбелязани с изложба в музея, на 25 септември, от 18.30 часа. Редица събития от Празничната програма ще се проведат около вековното съоръжение, в близост до което има открита сцена. На 27 септември от 18.00 часа ще бъде представена дебютната книга на Мариана Ангелова „Танци върху жарава“. На 30 септември от 18.30 часа отново там ще гостува национална инициатива за насърчаване на детското четене „Разказвачът на приказки представя“. Ще се играе „Приказки под лампите“ с участието на Николай Табаков, Здравка Каменова, Жени Лечева, Иво Сиромахов, Мая Бочева и Явор Цанев. На 1 октомври, от 19.00 часа, отново там ще бъде е тържественият концерт „Независими и горди“ на Хорова школа – Свиленград. На откритата сцена ще бъде и Празничният концерт на Детски духов оркестър и Духов оркестър „Костадин Манов”. Той е на 4 октомври, от 18.00 часа.

Чудотворните икони Пресвета Богородица „Скоропослушница“ и Пресвета Богородица „Касперовска“ от град Ананиев – Украйна ще пристигнат в Свиленград, на 1 октомври в 16 часа. Поклонението ще продължи до 4 октомври в храм „Св. Троица“.

На 3 октомври е концертът на Георги Христов и Варненската филхармония – от 19 часа в Спортната зала. Преди това от 18 часа в читалище „Просвета 1870“ е финалният рецитал и награждаване на участниците в конкурса на читалището за стихотворение, есе, песен и рисунка „Обичам те, мой роден град!“.

Ден на отворените врати в Общинска библиотека – Свиленград, по случай 100-годишнината от построяването на сградата на библиотеката ще се състои на 4 октомври.

Празничният ден – 5 октомври, ще започне по традиция с тържествена литургия за благоденствието на Свиленград и неговите жители в храм „Св. Троица“ от 10 часа.

След това е насрочено поклонението с поднасяне на венци и цветя на връх Шейновец. Тръгването на превоза е в 10:45 ч. от храм „Св. Троица“ и площад „5 октомври“.

На 5 и 6 октомври ще се проведе Пети национален фестивал на старата градска песен „С песен от свила – минаха години“. Началото е от 10 часа в читалище „Васил Левски 1933“ в квартал „Кап. Петко войвода“.

Програмата завършва с представяне на новата книга на поетесата Надежда Захариева „Кога – налице, кога – наопаки“ на 7 септември от 18 часа в библиотеката.

Подробна програма за Празника на града:

Previous articleСпециалисти от различни сфери споделиха успехи и трудности във форума „Твоето бъдеще”
Next articleСвиленград отбеляза Независимостта на България

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...