„Свиленград МОЖЕ“ продължават почистването, този път на „Гарата“

0

Втора седмица екипът на „Свиленград МОЖЕ“ продължава с акциите на терен. Активистите решиха да не спират след националното почистване на бТВ, тъй като проблемните места на града са много. Така седмица след националната акция, те приеха поканата на активни граждани от кв. Гарата и в събота на 21 септември заедно осъществиха мащабно почистване и облагородяване на невралгични райони.

Акцията започна от парка, който се намира пред жп гарата, а оттам продължи в района около читалището и футболното игрище в квартала и завърши с мащабно обхождане на ул. „Хан Аспарух“. Тротоарите липсват в целия квартал, а на техни места тревите и бурените са по-големи от оградите – а на всичко отгоре, те бяха пълни с отпадъци, заявиха от Сдружението. Състоянието на кварталния парк също не отговаря на названието „градски парк“, то дори не е адекватно и за „селски парк“, възмущаваха се местни хора, включили се в почистването. Въпреки малкия брой на включилите се в акцията жители на квартала, събраното количество отпадъци бе внушително. За разлика от Националното почистване на бТВ от предишната седмица, сметосъбиращите камиончета на Общината този път бяха в почивка заради националния празник. Организаторите решиха да извозят с личните си автомобили събраните отпадъци на бунището, за да не ги разпилеят някакви животни, или хора, докато бъдат вдигнати.

Отново познати лица бяха най-активни, това бяха Любо Апостолов, Наталия Георгиева, Стоян Стоянов, Пламена Георгиева, Георги Георгакев, Владимир Бъчваров. Много от тях се кандидатират в предстоящите местни избори на 27 октомври за Общинския съвет в Свиленград. Активистите смятат това за най-добрата възможна кампания за общински съветници – с личен труд и личен пример.  Основна цел в доброволческите инициативи на младежите е даването на добър пример на околните, хората да си повярват, че обединят ли се и работят ли заедно – всичко е възможно.

Previous article15 партии и коалиции са се регистрирали за участие в местните избори
Next articleВ Маточина откриха изложбата „Сакар – земя на съкровища”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...