207 първокласници прекрачиха прага на училището за пръв път

0

207 първокласници от всички училища в община Свиленград прекрачиха училищния праг за пръв път тази учебна година. За сравнение, миналата година броят им беше 200. С празнична програма и тържества би първият учебен звънец на 16 септември, понеделник. За дарение в подкрепа на 12-годишната Никол, вместо цвете за учителя за първия учебен ден призоваха от някои учебни заведения и детски градини в Свиленград.

С три общински автобуса ще бъдат извозвани децата от селата до средищните училища. От тази година с автобус разполага училището в село Левка, което е защитено. Също от тази учебна година там ще е обособено спално помещение за 28 деца. Досега подготвителната група на 5 и 6-годишните в училището беше полудневна. По желание на родителите, които ходят на работа, децата ще остават под надзора на възпитател и следобед.

Приключили са ремонтните дейности във всички училища и учителите са готови да посрещнат учениците в първия учебен ден, съобщиха още от администрацията. В повечето случаи става за леки ремонти, а в Професионалната гимназия по селско стопанство и икономика имат нов медицински кабинет.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...