207 първокласници прекрачиха прага на училището за пръв път

0

207 първокласници от всички училища в община Свиленград прекрачиха училищния праг за пръв път тази учебна година. За сравнение, миналата година броят им беше 200. С празнична програма и тържества би първият учебен звънец на 16 септември, понеделник. За дарение в подкрепа на 12-годишната Никол, вместо цвете за учителя за първия учебен ден призоваха от някои учебни заведения и детски градини в Свиленград.

С три общински автобуса ще бъдат извозвани децата от селата до средищните училища. От тази година с автобус разполага училището в село Левка, което е защитено. Също от тази учебна година там ще е обособено спално помещение за 28 деца. Досега подготвителната група на 5 и 6-годишните в училището беше полудневна. По желание на родителите, които ходят на работа, децата ще остават под надзора на възпитател и следобед.

Приключили са ремонтните дейности във всички училища и учителите са готови да посрещнат учениците в първия учебен ден, съобщиха още от администрацията. В повечето случаи става за леки ремонти, а в Професионалната гимназия по селско стопанство и икономика имат нов медицински кабинет.

Previous articleПразник на гроздето организираха в Димитровче
Next articleАрхитект Анастас Карчев е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...