Група „Хоризонт” гостува на „Вечер на китарите” в Свиленград

2

„Хоризонт” е гвоздеят на програмата на второто издание на „Вечер на китарите”, съобщиха организаторите. Групата има издадени 4 албума и над 3000 концерта и клубни изяви в България и чужбина. Освен, че ще зарадват публиката с концерт на откритата сцена на река Марица, култовите музиканти ще се погрижат и за качеството на звука на музикалната проява.

Събитието ще се проведе на 6 и 7 септември. И тази година година „Вечерта на китарите” ще открият младите таланти Виктор и Кали. Двамата дебютираха преди година точно на тази сцена и вече се радват на редица участия и награди. Международното участие в програмата е на Мат Джеффест от Англия и Герд от Холандия, които са лауреати от миналогодишното издание на проявата. Здрав хардрок ще забият и две пловдивски групи – наскоро нашумелите „Пиерати” и рок динозаврите от „Ентронемент”. Участие ще вземат и няколко юношески групи. Това са „Хала” към Младежки център Хасково, юношите от рок група „Хала” към Детски младежки център Димитровград, както и „Хаштаг” от Велико Търново.

Отново на стария мост ще бъдат разпънати шатри, в които музикантите ще посвирят преди вечерните концерти, а свиленградчани и гости ще имат възможност да се насладят на изпълненията на популярни хитове. Ще бъде подготвен кетъринг и търговска зона, където ще се предлагат сувенири и тениски от фестивала.

Организатори на събитието са рок група „0379” и НЧ „Просвета 1870” със съдействието на община Свиленград. Припомняме, че заради инициативата „Вечер на китарите”, читалището бе отличено с награда от конкурса на „Агора”.

2 COMMENTS

  1. Нали беше Вечер на китарите….Нека бъде на КИТАРИТЕ.нещо различно от всичко….Замисъл 6..изпълнение 0..

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...