Група „Хоризонт” гостува на „Вечер на китарите” в Свиленград

2

„Хоризонт” е гвоздеят на програмата на второто издание на „Вечер на китарите”, съобщиха организаторите. Групата има издадени 4 албума и над 3000 концерта и клубни изяви в България и чужбина. Освен, че ще зарадват публиката с концерт на откритата сцена на река Марица, култовите музиканти ще се погрижат и за качеството на звука на музикалната проява.

Събитието ще се проведе на 6 и 7 септември. И тази година година „Вечерта на китарите” ще открият младите таланти Виктор и Кали. Двамата дебютираха преди година точно на тази сцена и вече се радват на редица участия и награди. Международното участие в програмата е на Мат Джеффест от Англия и Герд от Холандия, които са лауреати от миналогодишното издание на проявата. Здрав хардрок ще забият и две пловдивски групи – наскоро нашумелите „Пиерати” и рок динозаврите от „Ентронемент”. Участие ще вземат и няколко юношески групи. Това са „Хала” към Младежки център Хасково, юношите от рок група „Хала” към Детски младежки център Димитровград, както и „Хаштаг” от Велико Търново.

Отново на стария мост ще бъдат разпънати шатри, в които музикантите ще посвирят преди вечерните концерти, а свиленградчани и гости ще имат възможност да се насладят на изпълненията на популярни хитове. Ще бъде подготвен кетъринг и търговска зона, където ще се предлагат сувенири и тениски от фестивала.

Организатори на събитието са рок група „0379” и НЧ „Просвета 1870” със съдействието на община Свиленград. Припомняме, че заради инициативата „Вечер на китарите”, читалището бе отличено с награда от конкурса на „Агора”.

Previous articleПродават сградата на Дневния център?
Next articleЦИК назначи Общинската избирателна комисия в Свиленград

2 COMMENTS

  1. Нали беше Вечер на китарите….Нека бъде на КИТАРИТЕ.нещо различно от всичко….Замисъл 6..изпълнение 0..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...