На Гарата за втори път организираха събора „Петко льо, капитанине”. Народният представител Никола Динков поздрави жителите и гостите на квартала

1

За втора поредна година НЧ „Васил Левски 1933” кв. Капитан Петко войвода организира събора „Петко льо, капитанине”. Събитието се проведе на 17 август, от 16.00 часа на площадката до културното средище. Участие в него взеха фолклорни групи от общините Свиленград и Харманли. Певци, певици и танцьори от Доситеево, Сива река, Момково, Левка, Димитровче, Пъсторгор, Капитан Андреево, Младиново, Левка, Щит, ПК Гебран.  За доброто настроение на всички се погрижи и народният певец Тенчо Тенчев и оркестър „Хоризонт”.

Шест казана курбан и един с боб бяха приготвени тази година, с подкрепата на дарители. Раздадени бяха близо 2 хил. купички с ритуалната чорба, осветена от отец Димитър и приготвена от Милко Милчев. Много хора се включиха с желание да помогнат за организирането на проявата, сподели читалищния секретар Анастасия Димитрова. Изчистен бе терена около читалището.

Най-малките самодейки от читалището Мелани Димитрова и Петя Найденова посрещаха гостите с пита. Официален гост на събитието бе народният представител Никола Динков. Той поздрави читалищните дейци за инициативата и добрата организация на събора.

Депутатът каза, че два пъти вече е поставял въпроса с извеждането на тежкотоварния трафик от квартала пред финансовия министър Владислав Горанов. По думите му няма пречка, обмитяването на камионите да бъде изнесено в Свободна зона, тъй като там има условия за извършването на тази дейност, а на Гарата, където се намира митническия терминал, да остане само щателната проверка. И към момента управляващите не са откликнали на исканията на гаралийци за извеждане на тежките камиони от квартали и не са отпуснали средства за инфраструктура, която да може да издържи на натоварването.

Според Динков е добре още да има отговорник от общинската администрация или кметски наместник, който да следи за състоянието на квартала, както и хора, които да извършват поддръжката на тротоари, градинки, които са общинска собственост. Това, според него, ще бъде дебат и на предстоящат предизборна кампания за местни избори през октомври.

Народният представител пожела на присъстващите здраве, да продължават да бъдат истински, да правят добро, защото доброто е сила и направи дарение за дейността на читалището, тъй като културният им календар е наситен със събития. Пожела им още да продължават в същия дух, защото така се поддържа българщината.

Previous articleСпират за час движението през българо-гръцкия пункт „Капитан Петко войвода“
Next articleВеса Ходжева е председател на Общинската избирателна комисия в Свиленград

1 COMMENT

  1. Г-н Динков, кметски наместници има по селата. Кв. Капитан Петко Войвода е квартал на Свиленград. Май сте открили предизборната кампания на БСП !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...