Задържаха 7000 парфюма менте на Капитан Андреево

0

Близо 7000  парфюма и тоалетни води със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост задържаха митническите служители от Териториална дирекция Южна Морска и Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“.

Стоката е открита на 10 август при проверка на автобус, с турска регистрация, пътуващ по редовната линия Истанбул –Букурещ.

Пред митническите служители един от пътниците декларирал, че е закупил ароматите от пазара в Истанбул, но не знаел, че са имитация на световноизвестни марки. Открити са 6900 парфюма и тоалетни води с логото на  15 различни световни марки,  като по-голяма част на „Hugo Boss“, „Creed“, „Carolina Herrera“, „Versace“, „Chanel“, „Armani“, „Paco Rabanne“. За случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Близо 150 000 артикула са задържани на Капитан Андреево при 266 случая във връзка със защитата на права върху интелектуалната собственост. Най-често задържаните стоки са облекла, парфюми и козметика, обувки, маратонки и чанти.

Previous articleГражданско обединение ще участва на местните избори в Свиленград
Next articleАдминистративна сграда в Димитровград и автомобили продава НАП

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...