Протест в ковчег в Свиленград срещу номинацията на Гешев за главен прокурор

1

Протест в ковчег е обявен в Свиленград срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор на страната. Символичното „погребване на свободата”, което се организира във Фейсбук ще се проведе във вторник от 18.00 часа пред Районния съд в Свиленград. Протестът не е обвързан с нито една политическа партия, нито с бъдещи политически проекти, пишат организаторите и призовават свиленградчани да се присъединят, ако търпимостта им към ставащото е стигнало точката на кипене. Съобщават още, че ще дадат възможност на всеки желаещ да полежи в ковчега в името на свободата.

Протест срещу кандидатурата на Иван Гешев вече се проведе в София, пред Съдебната палата. Такъв се организира и в Пловдив. Протестиращите определиха кандидатурата на Гешев за неприемлива, заради негови изявления, „показали, че ще обслужва определени кръгове и интереси”. Издигнати бяха искания за оттеглянето му и за гражданско участие в номинацията. Изборът за главен прокурор ще бъде на 24 октомври.

Призивът към протеста в Свиленград:

Ако свободата за вас е състояние на духа, а не десетина лева с двойка кебапчета по време на избори, то това събитие е за вас!

Ако Вашата търпимост към ставащото в милата ни родина е достигнала точката на кипене, то това събитие е за вас!

Ще се съберем, за да погребем символично свободата!

Всеки, който е несъгласен с номинацията на Гешев за главен прокурор и последващото му избиране (тъй като е единствен кандидат за поста) е добре дошъл!
Всеки, който иска да гушне пръскачката и да полежи в ковчега в името на свободата, е добре дошъл! Елате да сътворим една запомняща се фотосесия! Елате да поискаме оставката на многократно компрометираното правителство на ГЕРБ и ОП. Елате да поискаме оставката на Гешев, показал неведнъж лоялност към политическата върхушка и воля да прикрива всяко тяхно престъпление!
Протестът не е обвързан с никоя политическа партия, нито съществуващите, нито бъдещи политически проекти на шоумени от националния телевизионен ефир!

Раждаме се свободни! Нека поне се опитаме да живеем свободни!”

Previous articleКак бизнесът да участва в процесите на обществени допитвания на Европейската комисия /Видео/
Next articleБижута в опаковки от лекарства откриха на Капитан Андреево

1 COMMENT

  1. Свиленградчани са винаги креативни! Нека повече хора заявят гражданска позиция и покажат активност!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...