Никола Динков: Кой носи отговорност за тол системата?

0

„Кой носи отговорност за това, което не се случи с тол системата”, попита депутатът от Свиленград Никола Динков. Предложените в Закона за пътищата промени предизвикаха сериозни дебати в парламента. Мнозинството реши най-късно до 1 март 2020 г. системата да заработи.

Динков възрази срещу удължаването на срока за въвеждане на  тол системата и „справедливото таксуване на тежкотоварните автомобили и особено на транзитния трафик”. „Държавата ще загуби над 500 млн. лева, тъй като срока за въвеждане от 16 август 2019 г. става 1 март 2020г.”, заяви той.

Никола Динков /БСП/ цитира поредица от изказвания на вече бившия министър на Регионалното развитие и настоящ заместник-министър Николай Нанков. В тях се посочва, че от тол таксите се очаква догодина да постъпят около 1 млр. лв., както и че парите за ремонт на пътищата не стигат. „8 хил. км са в трагично състояние. Без тол таксите сме обречени и през 2020 г. ще се чудим какво да правим” се посочва в едно от изявленията.

„Когато се приемат документи, особено такъв важен закон, той трябва да се изпълнява в сроковете, които са приети. Почти една година ние не заработихме, за да изпълним закона. Кой носи отговорност”, заяви депутатът, посочвайки, че преговорите с превозвачите не са започнали тогава, когато е декларирано.

Previous articleЗатвор за митничар за кражба на пари от склада с доказателства
Next articleМлади учители разказват забравената история на българите

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...