Никола Динков: Кой носи отговорност за тол системата?

0

„Кой носи отговорност за това, което не се случи с тол системата”, попита депутатът от Свиленград Никола Динков. Предложените в Закона за пътищата промени предизвикаха сериозни дебати в парламента. Мнозинството реши най-късно до 1 март 2020 г. системата да заработи.

Динков възрази срещу удължаването на срока за въвеждане на  тол системата и „справедливото таксуване на тежкотоварните автомобили и особено на транзитния трафик”. „Държавата ще загуби над 500 млн. лева, тъй като срока за въвеждане от 16 август 2019 г. става 1 март 2020г.”, заяви той.

Никола Динков /БСП/ цитира поредица от изказвания на вече бившия министър на Регионалното развитие и настоящ заместник-министър Николай Нанков. В тях се посочва, че от тол таксите се очаква догодина да постъпят около 1 млр. лв., както и че парите за ремонт на пътищата не стигат. „8 хил. км са в трагично състояние. Без тол таксите сме обречени и през 2020 г. ще се чудим какво да правим” се посочва в едно от изявленията.

„Когато се приемат документи, особено такъв важен закон, той трябва да се изпълнява в сроковете, които са приети. Почти една година ние не заработихме, за да изпълним закона. Кой носи отговорност”, заяви депутатът, посочвайки, че преговорите с превозвачите не са започнали тогава, когато е декларирано.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...