Свиленградчани организират благотворителни инициативи за Никол

0

С различни инициативи свиленградчани се опитват да помогнат на 12-годишната Никол Джемперлиева, която има нужда от скъпо струваща операция и лечение в чужбина. Момичето е с диагноза тумор в мозъка, а сумата е непосилна за почти всяко българско семейство. 60 хил. лв. струва само операцията.

Училища, клубове, отделни граждани се включват в кампанията. Поставени са кутии за набиране на средства на различни места в града. Дарителска кампания обявиха от ОУ „Иван Вазов”, в което Никол е ученичка. 2 юли, вторник, обявен за ден за благотворителност. Във фоайето на училището след 9.00 часа ще бъде поставена кутия, в която всички ученици, родители и граждани, съпричастни към благотворителната кауза, биха могли да направят своето дарение. Дарения могат да бъдат направени до 5-ти юли (петък), а след това ще бъдат обявени набраните средства.

Дрехи, обувки, играчки, домакински уреди, книги и др. вече се продават благотворително от свиленградчани в социалната мрежа в подкрепа на Никол. Стотици са хората, които се включиха само за броени дни като предложиха различни вещи в „Благотворителен базар в полза на Никол”.

На 1 юли, понеделник, от 19:00ч. в Спортна зала Свиленград е организиран благотворителен Zumba fitness клас в помощ на Никол Джемперлиева.

Никол е отлична ученичка, активно се включва и се изявява в състезания и конкурси, печелила е много награди, участва в отбора по хандбал. Съучениците й я обичат, защото е добър приятел и самата тя се е отзовавала в трудности и беди.

В нейна подкрепа е открита и банкова сметка за набиране на средства.

Банковата сметка за дарения е :

ЦКБ
BIK:CECBBGSF
IBAN: BG20 CECB 9790 1087 3091 01

Титуляр на сметката е Галина Христова Джемперлиева – майка на детето.

Previous articleИнспекцията по труда организира среща със земеделци в Свиленград
Next articleБСП в Свиленград с допитване за кмет и общински съветници

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...