Свиленградчани организират благотворителни инициативи за Никол

0

С различни инициативи свиленградчани се опитват да помогнат на 12-годишната Никол Джемперлиева, която има нужда от скъпо струваща операция и лечение в чужбина. Момичето е с диагноза тумор в мозъка, а сумата е непосилна за почти всяко българско семейство. 60 хил. лв. струва само операцията.

Училища, клубове, отделни граждани се включват в кампанията. Поставени са кутии за набиране на средства на различни места в града. Дарителска кампания обявиха от ОУ „Иван Вазов”, в което Никол е ученичка. 2 юли, вторник, обявен за ден за благотворителност. Във фоайето на училището след 9.00 часа ще бъде поставена кутия, в която всички ученици, родители и граждани, съпричастни към благотворителната кауза, биха могли да направят своето дарение. Дарения могат да бъдат направени до 5-ти юли (петък), а след това ще бъдат обявени набраните средства.

Дрехи, обувки, играчки, домакински уреди, книги и др. вече се продават благотворително от свиленградчани в социалната мрежа в подкрепа на Никол. Стотици са хората, които се включиха само за броени дни като предложиха различни вещи в „Благотворителен базар в полза на Никол”.

На 1 юли, понеделник, от 19:00ч. в Спортна зала Свиленград е организиран благотворителен Zumba fitness клас в помощ на Никол Джемперлиева.

Никол е отлична ученичка, активно се включва и се изявява в състезания и конкурси, печелила е много награди, участва в отбора по хандбал. Съучениците й я обичат, защото е добър приятел и самата тя се е отзовавала в трудности и беди.

В нейна подкрепа е открита и банкова сметка за набиране на средства.

Банковата сметка за дарения е :

ЦКБ
BIK:CECBBGSF
IBAN: BG20 CECB 9790 1087 3091 01

Титуляр на сметката е Галина Христова Джемперлиева – майка на детето.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...