Караиванов остава в ареста, потвърди Апелативният съд

0

Пловдивският апелативен съд потвърди ареста на началника на Свиленградската митница Тодор Караиванов, съобщи агенция Фокус.

Съдът прецени, че са налице предпоставки за участие на обвинения Караиванов в престъпна дейност, както и че от събраните до момента писмени и гласни доказателства е на лице опасност той да се укрие и извърши още престъпления. Добрите характеристични данни не могат да окажат влияние на решението на съда и взетата мярка от Хасковския окръжен съд е целесъобразна – ето защо тя бе потвърдена и от Пловдивския апелативен съд.

Тодор Караиванов беше арестуван миналата седмица при акция на ДАНС. Обвинен е в контрабанда и взимане на подкуп. По време на ареста на работното му място беше открита валута – евро. Пари и три чувала с митнически документи бяха иззети и от дома му.

На излизане от съдебната зала в Пловдив Караиванов обясни, че е жертва на икономически оператори, свързани с митнически служители, които държат контрабандни канали. Стана ясно още, че той не е дал до момента каквито и да е обяснения около повдигнатото му обвинение.

Според информация на „Блиц” адвокатката на митническия шеф Гергана Георгиева заяви, че не знае парите, намерени в джобовете на Караиванов, да са били белязани.

Разследването по случая с Тодор Караиванов се извършва от Софийска градска прокуратура, която във всеки един етап може да поиска отстраняването му от длъжност. До момента такова искане няма, съобщи прокурор Марина Делчева от Апелативна прокуратура в Пловдив.

Решението на Пловдивския апелативен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Previous articleКараиванов обжалва ареста си. Апелативният съд в Пловдив решава утре
Next articleОбявиха конкурс за още 20 нови митничари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...