„Ловци на съкровища” в Историческия музей в Свиленград

0

С играта „Ловци на съкровища“ приключи проекта „Из лабиринта на времето“ на Исторически музей Свиленград. В нея се включиха близо 25 деца. В организираните забавни надпревари участниците получиха нови знания и си припомниха наученото за различните исторически периоди от човешкото развитие.

Децата разпознаваха билки и растения, използвани в римската кухня, разчитаха средновековен свитък с надпис на глаголица и се забавляваха с отгатването на гатанки и игра на сол и пипер. Голямата награда бе златното ключе на сандъчето със съкровището като победителите го поделиха със своите „съперници”.

Проведеното на 17 юни състезание беше последното занятие от проекта. През изминалите шест месеца музейните специалисти посрещаха малките пътешественици във времето, които чрез увлекателни беседи и презентации разкриваха пред тях чудния свят на историята и археологията. Всяко от занятията, свързани с Праисторията, Античността, Средновековието и Новото време, не само обогатяваше знанията на учениците, а ги пренасяше назад във времето на отминалите епохи.

За вдъхновеното участие в занятията по проекта всички участници получиха и заслужени награди-грамоти, тениски, сувенири и чанти. На раздяла уредниците в  музея поднесоха и поредната  изненада за децата – почерпиха ги с вкусна баница по средновековна рецепта. Изработените от участниците в проекта предмети са подредени в изложба. Те ще могат да бъдат разгледани от всички посетители на ИМ-Свиленград през летните месеци.

Previous articleОбщо 10 медала за шахмата от турнирите в Раднево и Харманли
Next articleБлизо 9 кг марихуана в сак откриха митничари на Капитан Андреево

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...