Нови детски площадки изграждат в община Свиленград по проект

0

Проекти за обновяване на зелени площи и изграждане на детски площадки разработи и подаде за одобрение Община Свиленград, съобщават от там. Включени са обекти в селата Левка, Димитровче, Мезек, Пъстрогор и зелени площи в Свиленград – в кв. „Кап. Петко войвода” и на ул. „Тодор Кирков”. Проектите са подадени към МИГ „Свиленград-Ареал”, по която се финансират местни инициативи чрез Програмата за развитие на селските райони. Проектите са подадени през месец май и са в процес на оценка.

Три площи обединява единия от проектите, разположени на териториите на с.Левка, с.Димитровче и кв.”Капитан Петко войвода”, гр.Свиленград. По него се предвижда изграждане на детски площадки в двете села и цялостно благоустрояване на зелена площ и изграждане на детска площадка в парка в кв.”Капитан Петко войвода”. Стойността на проектното предложение е 84 582,50 лв.
Вторият проект е на стойност 151 782,22 лв. В него влиза благоустрояване на зелената площ на пресечката на улица „Капитан Петко Войвода” и ул. „Тодор Кирков” в Свиленград и изграждане на детска площадка там. По него ще бъде обновен паркът в туристическото село Мезек и ще се изгради детска площадка в село Пъстрогор.

Наскоро в социалната мрежа обитатели на кв. Капитан Петко войвода публикуваха снимки с неокосени тревни площи в квартала.

Previous articleСвиленградчанин крие метаамфетамин в кутия за телефон
Next articleЗапочваме да изхвърляме разделно и стари дрехи

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...