Нови детски площадки изграждат в община Свиленград по проект

0

Проекти за обновяване на зелени площи и изграждане на детски площадки разработи и подаде за одобрение Община Свиленград, съобщават от там. Включени са обекти в селата Левка, Димитровче, Мезек, Пъстрогор и зелени площи в Свиленград – в кв. „Кап. Петко войвода” и на ул. „Тодор Кирков”. Проектите са подадени към МИГ „Свиленград-Ареал”, по която се финансират местни инициативи чрез Програмата за развитие на селските райони. Проектите са подадени през месец май и са в процес на оценка.

Три площи обединява единия от проектите, разположени на териториите на с.Левка, с.Димитровче и кв.”Капитан Петко войвода”, гр.Свиленград. По него се предвижда изграждане на детски площадки в двете села и цялостно благоустрояване на зелена площ и изграждане на детска площадка в парка в кв.”Капитан Петко войвода”. Стойността на проектното предложение е 84 582,50 лв.
Вторият проект е на стойност 151 782,22 лв. В него влиза благоустрояване на зелената площ на пресечката на улица „Капитан Петко Войвода” и ул. „Тодор Кирков” в Свиленград и изграждане на детска площадка там. По него ще бъде обновен паркът в туристическото село Мезек и ще се изгради детска площадка в село Пъстрогор.

Наскоро в социалната мрежа обитатели на кв. Капитан Петко войвода публикуваха снимки с неокосени тревни площи в квартала.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...