„Свиленград мези” и „Песни и танци без граници” тази седмица

2

В петък започва 14-ото издание на фолклорния фестивал „Песни и танци без граници”, който ще се проведе на 14, 15 и 16 юни на откритата сцена на парк „Младежки” /панаира/. И тази година съпътстващо събитие на фестивала е „Свиленград Мези”, който започва ден по-рано – на 13 юни. Концертите на наши и чужди музикални звезди ще са от 19.30 часа и ще са безплатни. Годжи, Тита, турски и гръцки изпълнители ще могат да чуят свиленградчани и гости, а грандиозният финал на „Свиленград Мези” ще сложи голяма сръбска фолк звезда Весна Змиянац.

Международният фестивал „Песни и танци без граници” се провежда под патронажа на кмета на Свиленград инж. Георги Манолов. От миналата година негово съпътстващо събитие е фестивалът на Балканската скара.

Официалното откриване на фолклорната надпревара е петък, от 17.30 часа. От 9.00 до 19.30 ще продължат фолклорните музикални и танцови изпълнения на следващия ден. Фестивалът ще приключи в неделя с обявяване на победителите около 12.40 часа. Международното участие тази година е на Танцов Клуб „Тракия“ от гр. Одрин.

2 COMMENTS

  1. А защо няма и дни на оперното изкуство. В Свиленград има много почитатели на това изкуство!

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...