„Свиленград мези” и „Песни и танци без граници” тази седмица

2

В петък започва 14-ото издание на фолклорния фестивал „Песни и танци без граници”, който ще се проведе на 14, 15 и 16 юни на откритата сцена на парк „Младежки” /панаира/. И тази година съпътстващо събитие на фестивала е „Свиленград Мези”, който започва ден по-рано – на 13 юни. Концертите на наши и чужди музикални звезди ще са от 19.30 часа и ще са безплатни. Годжи, Тита, турски и гръцки изпълнители ще могат да чуят свиленградчани и гости, а грандиозният финал на „Свиленград Мези” ще сложи голяма сръбска фолк звезда Весна Змиянац.

Международният фестивал „Песни и танци без граници” се провежда под патронажа на кмета на Свиленград инж. Георги Манолов. От миналата година негово съпътстващо събитие е фестивалът на Балканската скара.

Официалното откриване на фолклорната надпревара е петък, от 17.30 часа. От 9.00 до 19.30 ще продължат фолклорните музикални и танцови изпълнения на следващия ден. Фестивалът ще приключи в неделя с обявяване на победителите около 12.40 часа. Международното участие тази година е на Танцов Клуб „Тракия“ от гр. Одрин.

Previous articleФирма на свиленградчанин създава прецедент на енергийната борса
Next articleКражба на ток в Капитан Андреево

2 COMMENTS

  1. А защо няма и дни на оперното изкуство. В Свиленград има много почитатели на това изкуство!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...