Двама свиленградчани бяха наградени на Събора на руските сънародници

0

Двама свиленградчани бяха наградени на XIX Събор на руските сънародници, живеещи в България и XII Церемония „Съотечественик на годината”, посветени на  12 юни – Ден на Русия. Церемонията се проведе на 8 юни в Плевен.

Награди получиха фотожурналистът Христо Русев – за информационна подкрепа на руските съотечественици и Раиса Дидарова – за душевна щедрост. Те бяха предложени от Руски клуб-Свиленград, заради активната си и впечатляваща дейност. Това съобщи председателят на клуба Елена Хуциева.

Фотографът Христо Русев има многобройни награди и участия във фотоизложби у нас и в различни страни. През 2018 г. той бе единственият българин, получил покана за участие в Международна медийна експедиция, организирана в партньорство с FIFA. Идеята на експедицията бе промотиране на световното първенство по футбол, което се проведе в Русия. През 2017 г. той получи покана за участие във Фестивала за младежи студенти в Сочи, а наскоро отразяваше за международна агенция посещението на Дмитрий Медведев в България.

Наскоро студентът от ВСУ „Черноризец Храбър” беше куратор и участник в изложбата „Дипломацията: първото решение”. Тя беше част от по-голям форум, организиран от Студентския съвет и факултет „Международна икономика и администрация“ на Варненския свободен университет.  Фотографи от различни части на света участваха в нея със снимки на световни лидери и конфликтни точки.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...