Двама свиленградчани бяха наградени на Събора на руските сънародници

0

Двама свиленградчани бяха наградени на XIX Събор на руските сънародници, живеещи в България и XII Церемония „Съотечественик на годината”, посветени на  12 юни – Ден на Русия. Церемонията се проведе на 8 юни в Плевен.

Награди получиха фотожурналистът Христо Русев – за информационна подкрепа на руските съотечественици и Раиса Дидарова – за душевна щедрост. Те бяха предложени от Руски клуб-Свиленград, заради активната си и впечатляваща дейност. Това съобщи председателят на клуба Елена Хуциева.

Фотографът Христо Русев има многобройни награди и участия във фотоизложби у нас и в различни страни. През 2018 г. той бе единственият българин, получил покана за участие в Международна медийна експедиция, организирана в партньорство с FIFA. Идеята на експедицията бе промотиране на световното първенство по футбол, което се проведе в Русия. През 2017 г. той получи покана за участие във Фестивала за младежи студенти в Сочи, а наскоро отразяваше за международна агенция посещението на Дмитрий Медведев в България.

Наскоро студентът от ВСУ „Черноризец Храбър” беше куратор и участник в изложбата „Дипломацията: първото решение”. Тя беше част от по-голям форум, организиран от Студентския съвет и факултет „Международна икономика и администрация“ на Варненския свободен университет.  Фотографи от различни части на света участваха в нея със снимки на световни лидери и конфликтни точки.

Previous articleРуси Георгиев и Рая Стайкова победители от Регионалния турнир по тенис
Next articleФирма на свиленградчанин създава прецедент на енергийната борса

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...