Младите огнеборци на Свиленград първи в Албена

0

Отборът на СУ „Д-р Петър Берон” спечели юбилейните ХX Републикански състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец – Албена 2019“. Свиленградчанчетата спечелиха комплексното класиране и вдигнаха купата.

Отборът стана победител в дисциплината „400 метра щафетно бягане с препятствия“ и остана на по-малко от една точка от победителя в дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека”. В тази дисциплина с резултат 955,93 точки първо място извоюваха младежите от СУ „Никола Вапцаров“, Айтос.

В комплексното класиране среброто спечелиха младите огнеборци от IX ОУ „Панайот Волов“, Шумен. Трето място заема отрядът от СУ „Васил Левски“, Троян.

27 отбора участваха в републиканското състезание, което протече в два състезателни дни. Учениците са показали завиден спортен дух и много добри технически умения. Надпреварата е била между достойни противници, които са демонстрирали сили, знание и възможности за справяне с препятствията, съобщават от МВР.

На републиканския шампионат в Албена младите огнеборци на Свиленград участват за поредна година. В началото на май, учениците на СУ „Д-р Петър Берон” спечелиха областното първенство по пожароприложен спорт, а след това и турнира по пожароприложен спорт, който се проведе на стадион Колодрума. В него свиленградчани за пети път грабнаха Купа Свиленград.

Previous articleПремиера на „Годзила: Кралят на чудовищата” в кино „Тракия”
Next articleВлакът до Одрин спря, седмица след пускането му

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...