Младите огнеборци на Свиленград първи в Албена

0

Отборът на СУ „Д-р Петър Берон” спечели юбилейните ХX Републикански състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец – Албена 2019“. Свиленградчанчетата спечелиха комплексното класиране и вдигнаха купата.

Отборът стана победител в дисциплината „400 метра щафетно бягане с препятствия“ и остана на по-малко от една точка от победителя в дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека”. В тази дисциплина с резултат 955,93 точки първо място извоюваха младежите от СУ „Никола Вапцаров“, Айтос.

В комплексното класиране среброто спечелиха младите огнеборци от IX ОУ „Панайот Волов“, Шумен. Трето място заема отрядът от СУ „Васил Левски“, Троян.

27 отбора участваха в републиканското състезание, което протече в два състезателни дни. Учениците са показали завиден спортен дух и много добри технически умения. Надпреварата е била между достойни противници, които са демонстрирали сили, знание и възможности за справяне с препятствията, съобщават от МВР.

На републиканския шампионат в Албена младите огнеборци на Свиленград участват за поредна година. В началото на май, учениците на СУ „Д-р Петър Берон” спечелиха областното първенство по пожароприложен спорт, а след това и турнира по пожароприложен спорт, който се проведе на стадион Колодрума. В него свиленградчани за пети път грабнаха Купа Свиленград.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...