ГЕРБ води и в Свиленград на европейските избори

0

ГЕРБ води и в Свиленград на изборите за Европейски парламент. Това сочат данните на паралелното преброяване на политическите партии. За ГЕРБ са пуснати 2956 гласа, а за БСП 2166 показват снощните данни при близо 90% обработени протоколи. За ДПС в община Свиленград бяха преброени, че са гласували 415 души, което я превръща в трета политическа сила тук, а за ВМРО – 255.

Общо 6 814 бяха преброените действителни гласове снощи, към 1.30 часа. Оставаха данните от още 4 секции в общината. По-категорични данни ще има по-късно през деня.

Забавяне при приемането на изборните протоколи е разпалило  напрежение в Хасково, съобщават регионални сайтове. 12 часа след края на изборния ден пред РИК все още чакат стотици хора, които не са предали изборните резултати от различни секции. Те настояват да се промени организацията и да се направи график коя община в колко часа да дойде.

Председателят на Районната избирателна комисия Веселина Тенчева, отбеляза пред БТВ, че продължават да се приемат протоколи, защото има много голям брой сгрешени. Грешките са от секциите, където можеше да има машинно гласуване  и гласуване с бюлетина.

Към 8:00 ч. днес сутринта обработените протоколи са 66%. Междинните резултати в областта сочат около 8% разлика между ГЕРБ и БСП.

Близо 32% стигна избирателната активност в община Свиленград вчера към 17.00 часа. По първоначални данни от областта, само в Тополовград /30,88%/, Харманли /29.93%/, Димитровград /19,5%/ и Хасково /27,2%/, тя е била по-ниска.

Previous articleБляскава елегантност на бала на СУ „Д-р Петър Берон”
Next articleЗадържаха зетя на застреляния мъж от Лозен

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...