Очаква се рейсовете до София и Пловдив в 6.00 часа да бъдат възстановени утре

0

Рейсовете до София и Пловдив в 6.00 часа се очаква да бъдат възстановени на 19 февруари, съобщиха от общината. Вчера комисия трябваше да провери годността на предоставените от фирма „Торре” автобуси. Превозите ще могат да се осъществят след като бъде обявен резултатът от проверката и се подпише договорът. Очаква се това да стане малко по-късно днес.

Според Георги Георгиев от фирма „Торре” обаче всякакво развитие на ситуацията може да се очаква. Той обвини общината в Свиленград за временното преустановяване на превоза по линиите.

„Просто общината си мислеше, че ще се случи чудо, и договорът на „Бойдеви” ще продължи по някакъв невероятен начин, заяви той. Те знаеха от повече от две години, че договорът изтича на 15 февруари, което се пада неделя. Така че не знам защо трябваше в петък да се подпише договорът, като това можеше да стане по-рано”.

По думите на Георгиев е било невъзможно от „Торре” да се отзоват на поканата за подписване на договора в петък. Факсът за срещата в 16.30 часа бил пристигнал в 16.00 часа, а той вече бил ангажиран с участие на туристическо изложение.

„Ние им занесохме преди това съдебното решение (бел. авт. на общината), заверено от Хасковския окръжен съд, защото то щеше да пристигне не по-рано от вчера или днес, а това щеше да забави още извършването на превоз по линиите”.

Сагата с конкурса за превозите до София и Пловдив започна преди две години. Представителят на ДАИ отказа да подпише протокола от проведения конкурс и впоследствие общината обяви нов, с решение на общинския съвет. Най-ниската оферта за линиите до София и Пловдив тогава беше именно на „Торре”. В конкурса участваха още двама превозвачи „Поли” и „Бойдеви”.

От харманлийската „Торре” заведоха дело, което спечелиха. През това време по линиите в 6.00 часа вървяха автобусите на „Бойдеви”. Максималният предвиден от закона срок, в който това беше възможно изтече на 15 февруари. А заради липсата на подписан договор с новия превозвач, автобусите по линиите в този час спряха да вървят.�

Георги Георгиев заяви още, че възнамерява да спази ангажимента си за цената на превоза до София и Пловдив и билетът да струва съответно 15 лв. и 7,90 лв. в едната посока.

Previous articleИзпускат аварийно рисков язовир над Левка
Next articleПет са досега сдруженията на собственици в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...