Система за разделно събиране на опасни отпадъци въведоха в Свиленград

0

Система за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата въведе общината в Свиленград. Това е част от реализация на ангажимента, който местната власт има в изпълнение изискванията на Закона за управление на отпадъците, както и на политиката за насърчаване на устойчивото развитие, съобщават от там.

Опасните отпадъци се разпознават по символите за опасност, които са изобразени на опаковките им. Това са лекарства с изтекъл срок на годност, живак и живачни термометри, лакове и бояджийски материали, остатъци от строителна химия, домакински препарати, фотографски материали, киселини, основи, мастила, препарати за растителна защита и борба с вредители, както и празни опаковки, обозначени със символите за опасност.

Домакинствата ще могат да ги предават безвъзмездно на площадката, намираща се на ул. ‘‘Акад. Желязков‘‘ №5 (складовете на бившия Кореком в кв. „Изгрев”).
Включването на отпадъци с опасни свойства в общия поток битови отпадъци влияе отрицателно върху здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава нормалната експлоатация на депата и системите за оползотворяване на отпадъци. Община Свиленград призовава гражданите да се включат в кампанията за предаването им на указаното за това място.

Previous articleЗлато и сребро за дуета Калина и Виктор от „Млади таланти“
Next articleПочвен подобрител продава на търг ТД Тракийска

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...