Злато и сребро за дуета Калина и Виктор от „Млади таланти“

0

Злато и сребро получи дуетът на Калина Стоянова и Виктор Костадинов от XIII преглед на младия талант гр. Хасково. Прегледът премина под патронажа на Добри Беливанов кмет на Община Хасково и бе посветен на Деня на Европа и 65-годишнината на хасковската музикална школа „Манол Иванов“.

Рекордните 16 музикални школи с повече от 300 участници се представиха в тазгодишното издание. Публиката в читалище „Заря“ в областния град се наслади на изпълненията на певци и инструменталисти от школи от Пловдив, Асеновград, Нова Загора, Сливен, Пазарджик, Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград и Симеоновград. Председател на журито е била г-жа Нели Попова- Коева, директор на Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“- гр. Пловдив.

Ментори на свиленградчанчетата Виктор и Кали са от рок групата „0379” към НЧ „Просвета 1870”. Двамата са дует от близо година. Съвместният им дебют на сцената беше на миналогодишното издание на „Гласът на китарите”. Седмокласникът Виктор свири на китара, а Калина, която е в шести клас, пее на сцената от петгодишна. Наскоро двамата се завърнаха от международния фестивал „Нова музика” от Горна Оряховица.

 

Previous articleТурците, превели бежанци през границата, остават в ареста
Next articleСистема за разделно събиране на опасни отпадъци въведоха в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...