Турнир по пожароприложен спорт за Купа Свиленград на „Колодрума”

0

Шести турнир по пожароприложен спорт за деца за Купа Свиленград ще се проведе на 10 май, петък. Състезанието ще бъде официално открито от 9.30 часа на стадион Колодрума. В 10.00 часа започват и надпреварата в дисциплините „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „Щафетно бягане с препятствия”. Победителите ще бъдат наградени в 12.00 часа.

В турнира ще вземат участие отбори на млади огнеборци от цялата страна. Ще се включат отбори от млади огнеборци от Шумен, Разград, Монтана, Кърджали и др. градове. Свиленград ще участва с отбор от СУ „Д-р Петър Берон”. Тукашният клуб е победител и участник в редица областни, национални и международни състезания.

Турнирът се провежда с цел популяризиране на противопожарния спорт, увеличаване броя на Младежките противопожарни отряди и запознаване с професията на пожарникаря и спасителя сред подрастващите. 

Ден по-рано, отново на Колодрума, ще се проведе и областната надпревара по пожароприложен спорт. В нея се включат отборите на Хасково, Харманли, Димитровград и Свиленград.

Previous articleВ Свиленград отбелязаха Гергьовден пред паметника „Одринци“
Next articleСтаринни предмети и монети намери полицията в Любимец

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...