Турнир по пожароприложен спорт за Купа Свиленград на „Колодрума”

0

Шести турнир по пожароприложен спорт за деца за Купа Свиленград ще се проведе на 10 май, петък. Състезанието ще бъде официално открито от 9.30 часа на стадион Колодрума. В 10.00 часа започват и надпреварата в дисциплините „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „Щафетно бягане с препятствия”. Победителите ще бъдат наградени в 12.00 часа.

В турнира ще вземат участие отбори на млади огнеборци от цялата страна. Ще се включат отбори от млади огнеборци от Шумен, Разград, Монтана, Кърджали и др. градове. Свиленград ще участва с отбор от СУ „Д-р Петър Берон”. Тукашният клуб е победител и участник в редица областни, национални и международни състезания.

Турнирът се провежда с цел популяризиране на противопожарния спорт, увеличаване броя на Младежките противопожарни отряди и запознаване с професията на пожарникаря и спасителя сред подрастващите. 

Ден по-рано, отново на Колодрума, ще се проведе и областната надпревара по пожароприложен спорт. В нея се включат отборите на Хасково, Харманли, Димитровград и Свиленград.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...