Десетки измамени от козметичен салон след промоция

0

Турското студио за красота внезапно затваря

Десетки свиленградчанки се оказаха измамени от козметичен салон, обявил промоция на фотоепилация. Колко точно са „ужилените” на този етап не може да се каже. Пострадали обаче се свързаха със svilengrad24, за да съобщят за измамата. По техни изчисления поне 30 жени са платили накуп между 200 и 250 лв. за пет процедури, но са успели да си направят само една или най-много две от тях. Други са предплатили по близо 700 лв. за терапия на лицето, без да могат да се възползват напълно от нея.

Козметичното студио отваря врати малко преди нова година. То е собственост на турски гражданин. Помещението, което е взето под наем, се намира на бул. България №16, в кв. Гебран. На табелата пише „Озкан груп”. Салонът за красота има страници във фейсбук и инстаграм. Процедурите прави съпругата на собственика – също туркиня.

Обявената промоция привлича много жени. Основно за фотоепилация на цялото тяло. Цената е повече от примамлива. От 200 до 250 лв. за пет процедури, стига да са предплатени накуп. Обикновено фотоепилацията на цялото тяло струва поне три до четири пъти повече. След не повече от две направени процедури обаче, салонът затваря. На 15 март, той вече със сигурност не работи, разказват клиентки, отишли за предварително записан час.

Безуспешни остават опитите им да се свържат с някой от двата посочени телефона за връзка. Единият номер е на български, а другият на турски оператор. Впоследствие една от жените все пак успява да установи контакт със собственика, който заявява, че салонът няма да работи до 20 април. Като причина изтъква претърпяна от съпругата му тежка катастрофа и последвала операция.

След тази дата обаче, салонът така и не отваря. Козметичката, за която се твърди, че е претърпяла операция, е забелязана от свиленградчани да работи в салона на фирмата в Одрин. От там обещават на няколко ядосани клиентки, че платените в Свиленград процедури, могат да се направят и в турския град. След това обещание обаче, „ужилените” вече не успяват да се свържат по телефона с никого. В последните дни никой не отговаря на многократните им позвънявания, а снощи телефонът беше изключен. Нашите опити да потърсим коментар, също удариха на камък.

Според свиленградски клиентки предложената услуга в Одрин е прах в очите на измамените. Пътуването през границата е свързано с допълнителни средства и време, които едва ли някой ще отдели. Процедурите ще трябва да продължат и през лятото, когато тръгват гастербайтерите и преминаването през границата отнема часове. Те твърдят още, че не са им издавани касови бележки, нито карти за предплатените процедури и не виждат начин да докажат пред салона в Одрин, че им се дължи процедура, платена в Свиленград.

Част от жените вече са сезирали компетентните органи в България и Комисия за защита на потребителите, надявайки се парите им да бъдат възстановени. Оказва се, че фирмата не е платила и наема на помещението за няколко месеца. По непотвърдена информация салонът отваря и филиал в Сърбия.

Svilengrad24 изразява готовност да даде право на отговор и на други заинтересовани страни.

Previous articleПетима задържани от полицията заради бой, двама – след скандал
Next article„Безсмъртен полк” ще шества в Свиленград за 9 май

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...