Възстановено е пропускането на автомобили през Капитан Андреево

0

Възстановено е пропускането на автомобили на българо-турската граница. Това съобщават от Гранична полиция за агенция „Фокус” към 13.00 часа като уточняват, че трафикът остава интензивен.

За задръстване на Капитан Андреево, информираха пътуващи още сутринта. Хиляди българи, тръгнали за пазар в Одрин, чакат с часове, за да минат границата. Срив в системата на турската митница към 11.30 часа стана причина да се преустанови пропускането на автомобили. Информацията беше потвърдена и от сайта на МВнР. От външно министерство съобщават още, че при проведените срещи със служители на ГК-Одрин и българските гранични власти, турските гранични и митнически органи са заявили, че предприемат необходимите мерки за отстраняване на срива. Значително е увеличен личният състав, за да се поеме повишеният трафик. Отворени са всички трасета на влизане в страната за леки автомобили и 3 трасета за автобуси. Трафикът се обслужва ръчно, като турските гранични власти ще заработят на максимален капацитет след отстраняване на техническия проблем.

Генералното консулство в Одрин е в непрекъсната връзка с турските гранични и митнически власти и при необходимост има готовност да реагира. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обадят на: телефон: 0090 284 214 06 17, дежурен телефон в извънработно време в работни дни: 0090 533 7396140, дежурен телефон в почивни и празнични дни: 0090 533 6298164.

Previous articleОт днес официално започва предизборната кампания за ЕП
Next articleИ днес може да се боядисват великденски яйца

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...