Виктор и Кали с грамоти и медали от конкурса „Нова музика” в Горна Оряховица

0

Талантливите Калина Стоянова и Виктор Костадинов се завърнаха с грамоти и медали за добро представяне от XIV конкурс „Нова музика”- Горна Оряховица. Диплом получи и техният творчески ръководител Атанас Костадинов. Таланти от 6 държави влязоха в надпреварата за наградите от конкурса. Тази година в него се включиха над 140 пеещи таланти от България, Румъния, Беларус, Молдова, Азербайджан, Косово.

Това е първата външна изява на музикалния дует, който миналата година спечели състезанието „Талантите на Свиленград“. Виктор и Кали подготвиха за участието си в музикалната надпревара „Песен за земята” на Майкъл Джексън и „Бохемска рапсодия” на Куин. Специално за участието им, рок групата „0379” направи кавъри на двете песни – с актустична китара и глас.

От близо година свиленградчанчетата Виктор и Кали са дует. Съвместният им дебют на сцената беше на миналогодишното издание на „Гласът на китарите”. Седмокласникът Виктор свири на китара, а Калина, която е в шести клас, пее на сцената от петгодишна. Първо – във фолклорната група на Виолета Карапеева, а после и рок. Виктор пък получава първата си китара, когато е на седем години и дълго време се обучава сам на струнния инструмент.
В Горна Оряховица, изпълненията на младите таланти бяха оценявани от международно жури. Тази година негов председател бе певицата Нели Рангелова. Конкурсът се организира от НЧ „Напредък – 1869“ и Община Горна Оряховица и е под патронажа на Министерството на културата. Тазгодишното му издание е посветено на 150-тата годишнина на НЧ „Напредък – 1869“. Най-големите награди на конкурса са – Гран при, Награда на спонсорите и Награда „150 г. НЧ „Напредък – 1869“.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...