Виктор и Кали с грамоти и медали от конкурса „Нова музика” в Горна Оряховица

0

Талантливите Калина Стоянова и Виктор Костадинов се завърнаха с грамоти и медали за добро представяне от XIV конкурс „Нова музика”- Горна Оряховица. Диплом получи и техният творчески ръководител Атанас Костадинов. Таланти от 6 държави влязоха в надпреварата за наградите от конкурса. Тази година в него се включиха над 140 пеещи таланти от България, Румъния, Беларус, Молдова, Азербайджан, Косово.

Това е първата външна изява на музикалния дует, който миналата година спечели състезанието „Талантите на Свиленград“. Виктор и Кали подготвиха за участието си в музикалната надпревара „Песен за земята” на Майкъл Джексън и „Бохемска рапсодия” на Куин. Специално за участието им, рок групата „0379” направи кавъри на двете песни – с актустична китара и глас.

От близо година свиленградчанчетата Виктор и Кали са дует. Съвместният им дебют на сцената беше на миналогодишното издание на „Гласът на китарите”. Седмокласникът Виктор свири на китара, а Калина, която е в шести клас, пее на сцената от петгодишна. Първо – във фолклорната група на Виолета Карапеева, а после и рок. Виктор пък получава първата си китара, когато е на седем години и дълго време се обучава сам на струнния инструмент.
В Горна Оряховица, изпълненията на младите таланти бяха оценявани от международно жури. Тази година негов председател бе певицата Нели Рангелова. Конкурсът се организира от НЧ „Напредък – 1869“ и Община Горна Оряховица и е под патронажа на Министерството на културата. Тазгодишното му издание е посветено на 150-тата годишнина на НЧ „Напредък – 1869“. Най-големите награди на конкурса са – Гран при, Награда на спонсорите и Награда „150 г. НЧ „Напредък – 1869“.

Previous articleБронзов медал за свиленградския бадминтон от Габрово
Next articleИззеха контрабандни цигари от магазин в Младиново

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...