Атанас Шишков трети на Националната олимпиада по история

0

Трето място спечели седмокласникът Атанас Шишков на Националната олимпиада по история и цивилизация, която се проведе в Копривщица на 20 април. На престижното място ученикът на ОУ „Иван Вазов” се класира след като заслужи на писмения изпит отличен 6.00 и премина успешно през устното препитване от националната комисия.

Историческата надпревара протече при сериозна конкуренция от над 60 подготвени ученици от цялата страна. Едва трима бяха класираните за националния кръг ученици от Хасковско, двама от тях – от областния град.

„Наско изчете много материал, готви се изключително сериозно за състезанието, каза учителката му по история Христина Парушева. Надявахме се на добро класиране, но при тази сериозна конкуренция, почти не разчитахме на място в призовата тройка. Изключително сме щастливи от успеха на Наско”, разказа тя.

Общо над 30 седмокласници са изкарали над 5.50 на националната олимпиада. 13 са пълните шестици от теста с отворени въпроси и писмения отговор на исторически въпрос. Тази година учениците развиваха темата за Априлското въстание.

Национален кръг на олимпиадата по история и цивилизация се организира само за ученици от 7 и 12 клас. Периодът, върху който е изпитът за седмокласниците е от Възраждането до наши дни.

Атанас Шишков получи медал, грамота, книга и сувенири от организаторите на Националната олимпиада.

Previous articleАдвокатка с присъда за измама, съобщиха от Окръжна прокуратура
Next articleБронзов медал за свиленградския бадминтон от Габрово

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...