Делян Добрев подаде оставка. Валентин Ангелов влиза в парламента

0

Свиленградчанинът Валентин Ангелов ще замести в парламента подалия оставка депутат Делян Добрев. Пенсионираният началник на пожарната е шести в листата на ГЕРБ. Ако приеме, Свиленград ще има двама представители в това Народно събрание – Валентин Ангелов /ГЕРБ/ и Никола Динков /БСП/.

Решението за оставка Делян Добрев взе след разговор с министър-председателя Бойко Борисов, съобщават от ГЕРБ. Добрев обаче остава областен координатор на партията в Хасково. Името на депутата бе замесено от сайта “Бивол” в скандал с евтини апартаменти закупени от негови близки и роднини. Точно цените изнесени от ”Бивол” за придобиване на апартаментите, Добрев определи като фалшива новина.

”С поредната фалшива новина чашата на търпението ми преля. Не искам повече името ми и това на ГЕРБ да бъдат петнени ”, заяви Добрев. Той аргументира личния си акт и като знак на солидарност със своите колеги, които спазиха моралния стандарт на ГЕРБ и напуснаха постовете си само заради съмнения, съобщава Дарик радио.

Това е вторият път, в който Добрев подава оставка като депутат. Първият беше след скандала в Хасково, наречен „Кумгейт“. Тогава народните представители отказаха да гласуват оставката му и той остана депутат.

Валентин Ангелов е бивш началник на пожарната в Свиленград. Той се пенсионира през 2015 г., след 33 години служба в системата на МВР. 23 години ръководи свиленградската служба Пожарна безопасност. Валентин Ангелов е първия в България международен съдия по пожаро-приложен спорт в България. Почетен гражданин на Свиленград. От 10 март 2016 г. до 20 февруари 2017 работи като заместник-областен управител на област Хасково.

Previous articleТрима задържани заради кражбата в Момково
Next articleДонка Кьосева: Представям си свят без ранни бракове и неграмотност

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...