Делян Добрев подаде оставка. Валентин Ангелов влиза в парламента

0

Свиленградчанинът Валентин Ангелов ще замести в парламента подалия оставка депутат Делян Добрев. Пенсионираният началник на пожарната е шести в листата на ГЕРБ. Ако приеме, Свиленград ще има двама представители в това Народно събрание – Валентин Ангелов /ГЕРБ/ и Никола Динков /БСП/.

Решението за оставка Делян Добрев взе след разговор с министър-председателя Бойко Борисов, съобщават от ГЕРБ. Добрев обаче остава областен координатор на партията в Хасково. Името на депутата бе замесено от сайта “Бивол” в скандал с евтини апартаменти закупени от негови близки и роднини. Точно цените изнесени от ”Бивол” за придобиване на апартаментите, Добрев определи като фалшива новина.

”С поредната фалшива новина чашата на търпението ми преля. Не искам повече името ми и това на ГЕРБ да бъдат петнени ”, заяви Добрев. Той аргументира личния си акт и като знак на солидарност със своите колеги, които спазиха моралния стандарт на ГЕРБ и напуснаха постовете си само заради съмнения, съобщава Дарик радио.

Това е вторият път, в който Добрев подава оставка като депутат. Първият беше след скандала в Хасково, наречен „Кумгейт“. Тогава народните представители отказаха да гласуват оставката му и той остана депутат.

Валентин Ангелов е бивш началник на пожарната в Свиленград. Той се пенсионира през 2015 г., след 33 години служба в системата на МВР. 23 години ръководи свиленградската служба Пожарна безопасност. Валентин Ангелов е първия в България международен съдия по пожаро-приложен спорт в България. Почетен гражданин на Свиленград. От 10 март 2016 г. до 20 февруари 2017 работи като заместник-областен управител на област Хасково.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...