Пътят до Лисово има спешна нужда от ремонт

0

Автобусите отказвали да минат по него и се връщали

За спешна нужда от ремонт на пътя до село Лисово алармира кметът на Левка, която отговаря и за Лисово – Таня Желева. В докладната записка до Общинския съвет тя съобщава, че големи дупки по пътното платно са се отворили в частта от местността „Кърши баир” до Лисово и преминаването е силно затруднено. По тази причина автобусите за селото спирали и се връщали обратно. Същото правели и камионите, които носят фуражи за животните, като тотално отказвали да изпълняват доставките за селото.

Граждани са сигнализирали до Таня Желева, че преди около 10 дни е възобновена дейността на близката кариера като считат, че тежките камиони са разбили фатално пътя.

За запълване на поне тези дупки моли кметицата, за да бъде възстановена връзката със селото. В докладната си тя иска да се забрани движението на тежкотоварни коли и да се задължи фирмата, която извозва чакъл да възстанови пътя.

В Комисията по териториално и селищно устройство, общинските съветници взеха решение да препратят докладната записка към общинската администрация по компетентност. Ще се направи проверка дали работата на кариерата е възобновена, а дупките ще бъдат запълнени фрезован асфалт, ангажира се заместник-кметът Мария Костадинова.

По време на обсъжданията стана ясно, че са правени сметки за възстановяването на общинския път Левка – Лисово. Сумата за цялостния му ремонт излиза около 2,5 млн. лв. Според общинския съветник Николай Колев, ако не се направят канавките и отводняването на пътя, всеки по-голям ремонт ще бъде безсмислен.

Лисово е едно от обезлюдените села в региона. Регистрираните в него жители са петима.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...