Пътят до Лисово има спешна нужда от ремонт

0

Автобусите отказвали да минат по него и се връщали

За спешна нужда от ремонт на пътя до село Лисово алармира кметът на Левка, която отговаря и за Лисово – Таня Желева. В докладната записка до Общинския съвет тя съобщава, че големи дупки по пътното платно са се отворили в частта от местността „Кърши баир” до Лисово и преминаването е силно затруднено. По тази причина автобусите за селото спирали и се връщали обратно. Същото правели и камионите, които носят фуражи за животните, като тотално отказвали да изпълняват доставките за селото.

Граждани са сигнализирали до Таня Желева, че преди около 10 дни е възобновена дейността на близката кариера като считат, че тежките камиони са разбили фатално пътя.

За запълване на поне тези дупки моли кметицата, за да бъде възстановена връзката със селото. В докладната си тя иска да се забрани движението на тежкотоварни коли и да се задължи фирмата, която извозва чакъл да възстанови пътя.

В Комисията по териториално и селищно устройство, общинските съветници взеха решение да препратят докладната записка към общинската администрация по компетентност. Ще се направи проверка дали работата на кариерата е възобновена, а дупките ще бъдат запълнени фрезован асфалт, ангажира се заместник-кметът Мария Костадинова.

По време на обсъжданията стана ясно, че са правени сметки за възстановяването на общинския път Левка – Лисово. Сумата за цялостния му ремонт излиза около 2,5 млн. лв. Според общинския съветник Николай Колев, ако не се направят канавките и отводняването на пътя, всеки по-голям ремонт ще бъде безсмислен.

Лисово е едно от обезлюдените села в региона. Регистрираните в него жители са петима.

Previous articleПремиера: Българската комедия „Уют”
Next articleОбщински съветник предлага „синя зона” в центъра

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...