Михаил Белчев идва за конкурса „Жената – любима и майка”

0

Михаил Белчев ще вземе участие в програмата на тазгодишното издание на Националния поетичен конкурс „Жената – любима и майка”, който се организира в Свиленград. Популярният изпълнител на емблематичните песни „Булевардът”, „Младостта си отива”, „Не остарявай любов” ще зарадва почитателите на мерената реч на церемонията по награждаването на най-добрите стихове. В програмата ще вземат участие още певицата Натали Грозева и малките балерини от  „Сребърна пантофка”.

И тази година в поетичната надпревара са заявили участие поети любители от цялата страна. 85 автори са изпратили свои стихове, а творбите в първа възрастова група са 207. При децата /от 12 до 18 години/ участниците са 53 със 70 стихотворения. Авторите са от София, Варна, Добрич, Плевен, Велико Търново, Пловдив, Белоградчик, Ловеч, Силистра, Свиленград и др. Има и участник от Калифорния /САЩ/.

Наградите ще бъдат връчени на 15 март, от 15.00 часа, в шато  „Катаржина”. Тричленно жури с председател Боян Ангелов /председател на Съюза на българските писатели/ и членове – Атанас Звездинов /СБП/ и свиленградската поетеса – Боряна Станева, ще оцени творбите. Почетен член на журито е поетът Ивайло Балабанов.

Това е четиринадесетото издание на конкурса, организиран от Община Свиленград, НЧ Просвета 1870 и Съюза на българските писатели. Поетичната надпревара се провежда по идея на съпругата на кмета Елена Манолова. Осигурен  е награден фонд, а големият победител ще получи статуетката на конкурса – „Утро”.

Previous articleБлизо 12 млн. за местни проекти по линия на МИГ Свиленград ареал
Next article„Кралско корги” с премиера в кино „Тракия”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...