Михаил Белчев идва за конкурса „Жената – любима и майка”

0

Михаил Белчев ще вземе участие в програмата на тазгодишното издание на Националния поетичен конкурс „Жената – любима и майка”, който се организира в Свиленград. Популярният изпълнител на емблематичните песни „Булевардът”, „Младостта си отива”, „Не остарявай любов” ще зарадва почитателите на мерената реч на церемонията по награждаването на най-добрите стихове. В програмата ще вземат участие още певицата Натали Грозева и малките балерини от  „Сребърна пантофка”.

И тази година в поетичната надпревара са заявили участие поети любители от цялата страна. 85 автори са изпратили свои стихове, а творбите в първа възрастова група са 207. При децата /от 12 до 18 години/ участниците са 53 със 70 стихотворения. Авторите са от София, Варна, Добрич, Плевен, Велико Търново, Пловдив, Белоградчик, Ловеч, Силистра, Свиленград и др. Има и участник от Калифорния /САЩ/.

Наградите ще бъдат връчени на 15 март, от 15.00 часа, в шато  „Катаржина”. Тричленно жури с председател Боян Ангелов /председател на Съюза на българските писатели/ и членове – Атанас Звездинов /СБП/ и свиленградската поетеса – Боряна Станева, ще оцени творбите. Почетен член на журито е поетът Ивайло Балабанов.

Това е четиринадесетото издание на конкурса, организиран от Община Свиленград, НЧ Просвета 1870 и Съюза на българските писатели. Поетичната надпревара се провежда по идея на съпругата на кмета Елена Манолова. Осигурен  е награден фонд, а големият победител ще получи статуетката на конкурса – „Утро”.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...