„Тайната вечеря на Дякона Левски” в читалището в Свиленград

0

С „Тайната вечеря на Дякона Левски” в Свиленград ще си припомнят святото дело на Апостола, в навечерието на годишнината от гибелта му. Представлението, с участието на Стойко Пеев, Нети, Веселин Ранков и др. популярни от сцената и малкия екран лица, под режисурата на Асен Шопов, е на 11 февруари от 18.00 часа в салона на читалище Просвета. То е на културна организация „Арт Ателие” и Театър Българска армия.

„Тази вечер ще се опитаме да изиграем най-трудната си роля – ролята на съзаклятници. Съзаклятници в името на святото дело на Апостола на свободата. До днес никой не е успял, едва ли ще успеем и ние. Защото всеки от нас, всеки от вас, всеки българин носи този човек в себе си, и каквото и да ви покажем, вие ще кажете: Не, не е това!… А кой е той всъщност ? Защото наистина – какво знаем за Левски? С тези думи от клетвата започва пиесата на Стефан Цанев „Тайната вечеря на Дякона Левски”.

На сцената ще оживеят образите на Левски и Ботев, Матей Миткалото и Панайот Хитов, Димитър Общи, Наталия Каравелова… Действието ще се разиграе в една единствена нощ, нощта преди обесването. Нощ, изпълнена с драматизма на всички въпроси, подозрения и терзания, обвинения и признания. Нощ, в която Дяконът ще изповяда сам себе си, а зрителят ще се опита да намери отговор на стряскащите и до днес въпроси за предателството, за идеалите, за цената на свободата.

Билети вече се продават на касата на читалището в Свиленград и са на цена от 8 и 10 лв. За ученици и пенсионери – 6 лв. За резервации и повече информация тел 0379 7 13 71 или мобилен 0885 239 636.

Previous articleПремиера на „Трафикантът” в кино „Тракия”
Next articleУченици изработиха праисторически амулети по проект на музея

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...