„Тайната вечеря на Дякона Левски” в читалището в Свиленград

0

С „Тайната вечеря на Дякона Левски” в Свиленград ще си припомнят святото дело на Апостола, в навечерието на годишнината от гибелта му. Представлението, с участието на Стойко Пеев, Нети, Веселин Ранков и др. популярни от сцената и малкия екран лица, под режисурата на Асен Шопов, е на 11 февруари от 18.00 часа в салона на читалище Просвета. То е на културна организация „Арт Ателие” и Театър Българска армия.

„Тази вечер ще се опитаме да изиграем най-трудната си роля – ролята на съзаклятници. Съзаклятници в името на святото дело на Апостола на свободата. До днес никой не е успял, едва ли ще успеем и ние. Защото всеки от нас, всеки от вас, всеки българин носи този човек в себе си, и каквото и да ви покажем, вие ще кажете: Не, не е това!… А кой е той всъщност ? Защото наистина – какво знаем за Левски? С тези думи от клетвата започва пиесата на Стефан Цанев „Тайната вечеря на Дякона Левски”.

На сцената ще оживеят образите на Левски и Ботев, Матей Миткалото и Панайот Хитов, Димитър Общи, Наталия Каравелова… Действието ще се разиграе в една единствена нощ, нощта преди обесването. Нощ, изпълнена с драматизма на всички въпроси, подозрения и терзания, обвинения и признания. Нощ, в която Дяконът ще изповяда сам себе си, а зрителят ще се опита да намери отговор на стряскащите и до днес въпроси за предателството, за идеалите, за цената на свободата.

Билети вече се продават на касата на читалището в Свиленград и са на цена от 8 и 10 лв. За ученици и пенсионери – 6 лв. За резервации и повече информация тел 0379 7 13 71 или мобилен 0885 239 636.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...