В Свиленград наградиха най-добрите домашни вина

0

Специалисти: Противоречива година, но в крайна сметка добри резултати

Стефан Караджов получи голямата награда на традиционния за Свиленград Празник на виното. Той получи 100-литрово буре за произведеният от него домашен еликсир от каберне.

Направил съм достатъчно вино, за да почерпя и приятели, каза щастливият победител за svilengrad24.

Второто място и 50-литрово буре получи за виното си Николай Иванов. Третото място журито присъди на Йордан Стоев. Стоев получи и комплект лозарски ножици и трион.

Тази година категориите за бяло вино и розе имаха един победител – Стефан Калайджиев.

Близо 50 проби на домашно произведени вина оцени компетентното жури. Наградите на най-добрите връчиха главният архитект на общината Анастас Карчев и близнаците Иван и Свилен Кисьови.

Това е едно от най-хубавите събития, организирани от Ротари клуб, казаха братята, които са технолози на най-голямата винарна в региона – Катаржина. Двамата са в комисията вече девет години и отбелязаха нарастващия интерес на участниците към Празника на виното.

През 15-годишната история на празника, хората започнаха да разширяват своя кръгозор, правят доста бели вина, доста розови и по традиция – червени, които са и най-характерните за нашия регион, каза Кисьов. Той определи 2018 като трудна и противоречива за всички лозари, но в крайна сметка резултатите са добри, заяви той.

Празникът продължи с фолклорна програма. Освен с качествено червено вино, коледният базар събра свиленградчани и с ароматните скари и коледни продукти.

Благотворителна разпродажба на сладкиши бяха организирали в една от къщичките на коледния базар дамите от Лайънс клуб Свилена. Разпродажбата е в подкрепа на дългогодишната, подкрепяна от дамите кауза – „За повече детски усмивки”.

Младежите от Интеракт в Свиленград също предлагаха сладкиши и коледно ателие за най-малките. Всяко дете, което се снима с Дядо Коледа получи подарък. А хората масово се отзоваха в подкрепа на каузата им и дариха средства за изрисуване на стените в Детското отделение в болницата.

Previous articleПразникът на виното събира свиленградчани от 11.00 часа
Next articleРаздадоха хранителни продукти на пенсионери в нужда

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...