Раздадоха хранителни продукти на пенсионери в нужда

1

185 пенсионери от Свиленград  и селата получиха пакети с хранителни продукти за Коледа. Инициативата бе подета от група граждани, а свиленградчани се включиха, купувайки продукти от първа необходимост. По пакет с ориз, боб, леща, брашно, олио, консерви, макарони и нещо сладко получиха пенсионери в нужда. Желаещите да помогнат можеха да го направят, купувайки целия пакет или част от продуктите в него.

Даренията се събираха в кино Тракия. Час-два след старта на кампанията, обявена от социалната мрежа, започнаха да пристигат и първите дарения, разказаха организаторите. Само за първите четири дни бяха събрани над 30 пълни пакета. Кампанията продължи до 20 декември.

С помощта на доброволци продуктите от първа необходимост бяха раздадени на възрастните хора. Списъкът на нуждаещите се 75 пенсионери по селата бе предоставен от „Социално подпомагане”. В село Сладун, три деца ще посрещнат Коледа по-усмихнати с подкрепата на благотворителната инициатива. Кампанията помогна и на десетки възрастни хора от града. Към пакетите бяха добавени красиви картичики, изработени от ученици от СУ „Д-р Петър Берон”.

Доброволците разказаха, че навсякъде са били посрещнати топло и мило. Възрастните хора се зарадвали не само на подаръците, но и на факта, че някой мисли за тях.

Тукашната инициатива е част от националната кампания „Бъди човек – подари коледна вечеря на пенсионер”, но в Свиленград се организира за пръв път.

В още две кампании бяха раздадени хранителни продукти на нуждаещи се – на Лайънс клуб и на ГЕРБ в Свиленград.

1 COMMENT

  1. Дайте на дебелата свиня Петко от Капитан Андреево дет не си плата в банката борчовете и е бездомен е опита да продаде на сестра си дяла в къщата.Свине, такъв си беше в БДЖ такъв и ще си идеш крадец и измамник

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...