Раздадоха хранителни продукти на пенсионери в нужда

0

185 пенсионери от Свиленград  и селата получиха пакети с хранителни продукти за Коледа. Инициативата бе подета от група граждани, а свиленградчани се включиха, купувайки продукти от първа необходимост. По пакет с ориз, боб, леща, брашно, олио, консерви, макарони и нещо сладко получиха пенсионери в нужда. Желаещите да помогнат можеха да го направят, купувайки целия пакет или част от продуктите в него.

Даренията се събираха в кино Тракия. Час-два след старта на кампанията, обявена от социалната мрежа, започнаха да пристигат и първите дарения, разказаха организаторите. Само за първите четири дни бяха събрани над 30 пълни пакета. Кампанията продължи до 20 декември.

С помощта на доброволци продуктите от първа необходимост бяха раздадени на възрастните хора. Списъкът на нуждаещите се 75 пенсионери по селата бе предоставен от „Социално подпомагане”. В село Сладун, три деца ще посрещнат Коледа по-усмихнати с подкрепата на благотворителната инициатива. Кампанията помогна и на десетки възрастни хора от града. Към пакетите бяха добавени красиви картичики, изработени от ученици от СУ „Д-р Петър Берон”.

Доброволците разказаха, че навсякъде са били посрещнати топло и мило. Възрастните хора се зарадвали не само на подаръците, но и на факта, че някой мисли за тях.

Тукашната инициатива е част от националната кампания „Бъди човек – подари коледна вечеря на пенсионер”, но в Свиленград се организира за пръв път.

В още две кампании бяха раздадени хранителни продукти на нуждаещи се – на Лайънс клуб и на ГЕРБ в Свиленград.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading Facebook Comments ...