1300 лв. събра благотворителната Еко Коледа в село Мезек

0

1300 лв. успя да събере тазгодишното издание на Еко Коледа в село Мезек. Средствата са предназначени за оборудване на спортна площадка в селото и изграждането на беседка при чешмата до велоалеята. Благотворителната инициатива се проведе на 15 декември на площада в туристическото селище. Организатори на събитието са Сдружение „Мезек” с подкрепата на община Свиленград, кметството и читалището в селото.

Велосипедистите, избрали маршрута до туристическото селище, ще могат да отмарят през летните дни, а децата в селото ще могат да спортуват активно през ваканциите, обясни председателят на Сдружение Мезек – Веселина Щерева.

Всички гости се включиха в кампанията и за нула време изкупиха приготвените от мезечанки кулинарни изкушения и домашни вкусотии. На щандовете бяха предложени още домашни лютеници, сладка,  ядки, пчелен мед, тахан, ръчно изработени сувенири и традиционните за селото еко чанти.

Със спортни демонстрации в благотворителната инициатива се включиха състезателите от клуба по борба „Христо Ставрев“ с ръководител Тодор Карабашев, както и школата по „Табата“ с ръководител Соня Апостолова.

Коледарски песни и молитва за плодородие отправиха самодейците от Коледарската група на с. Радовец. Участие във фолклорната програма взеха още Божидар Дачев и фолклорните групи към НЧ „Изгрев“ в с. Мезек. С изпълнения се включиха и победителите от тазгодишния конкурс „Свиленград търси талант” –учениците Виктор и Кали.

Христо Янакиев спечели традиционната надпревара „Мезешко лудо вино“. Втора награда получи виното на Лозко Димов от Сива река. Третото място зае Стоян Нашков.

Празникът уважиха кмета на Свиленград инж. Георги Манолов, народния представител Никола Динков, представители на Общинската администрация, общински съветници, предприемачи, Ротари клуб – Свиленград, Лайънс клуб „Свилена” – Свиленград и др.

Кметът на Мезек – Димитър Петков благодари на всички, които се включиха в благотворителната инициатива, както и на сдружение Мезек, което през последните седем години допринася за благоустрояването на селото.

Previous articleПенсионирани учители настояват за по-високи пенсии
Next article„Смарт Коледа” и анимацията „Спайдър-мен 3D: В Спайди-вселената” в кино “Тракия”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...