Лекарства за отслабване откриха митничари в куфар с двойно дъно

0

Контрабандни лекарства в куфар с двойно дъно откриха митничарите на Капитан Андреево. Стоката е открита сред багажа на пътник от автобус с българска регистрация. Возилото пристига на входящото трасе на митническия пункт на 4 декември, около два часа след полунощ, уточняват от Митницата. Шофьорът и пътниците заявили, че не внасят нищо за деклариране.

При щателната проверка са открити 110 опаковки  по  100 таблетки лекарствен продукт „Tiromel“ и четири кутии с инжекционен разтвор „Humatrope 12 mg“.

Препаратите са с пазарна стойност около 6000 лева. Те съдържат хормон на растежа като „Tiromel“, който според специалистите, регулира обмяната на веществата, забързва метаболизма и се употребява за отслабване. Ампулите „Humatrope 12 mg“ се използват за забавяне процесите на стареенето.

Контрабандно пренасяните медикаменти са иззети. Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците срещу български гражданин, 32-годишен с инициали  Х.Ю. По случая ще бъде образувано административно наказателно производство.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...