Лекарства за отслабване откриха митничари в куфар с двойно дъно

0

Контрабандни лекарства в куфар с двойно дъно откриха митничарите на Капитан Андреево. Стоката е открита сред багажа на пътник от автобус с българска регистрация. Возилото пристига на входящото трасе на митническия пункт на 4 декември, около два часа след полунощ, уточняват от Митницата. Шофьорът и пътниците заявили, че не внасят нищо за деклариране.

При щателната проверка са открити 110 опаковки  по  100 таблетки лекарствен продукт „Tiromel“ и четири кутии с инжекционен разтвор „Humatrope 12 mg“.

Препаратите са с пазарна стойност около 6000 лева. Те съдържат хормон на растежа като „Tiromel“, който според специалистите, регулира обмяната на веществата, забързва метаболизма и се употребява за отслабване. Ампулите „Humatrope 12 mg“ се използват за забавяне процесите на стареенето.

Контрабандно пренасяните медикаменти са иззети. Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците срещу български гражданин, 32-годишен с инициали  Х.Ю. По случая ще бъде образувано административно наказателно производство.

Previous articleШаран и толстолоб са най-купуваните риби за Никулден в Свиленград
Next articleВ Свиленград палят светлините на елхата на 7 декември

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...